Hvorfor er noe som gir avhengighet lov og ikke CBD

Tenker du noen gang på hva du og barna dine drikker kan gjøre med kroppen? Koffein er det mest populære psykoaktive stoffet i verden, og du finner det i kaffe, te, brus og energidrikk. Men er det farlig?

Professor Jack E. James, har doktorgrad i eksperimentell klinisk psykologi, og har vært hovedetterforsker av helserelaterte forskningsprosjekter i flere land. Ved Universitetet i Reykjavik, har han forska på koffein i mange år, og han sier rett ut at folk blir avhengige av koffeinet som er tilsatt i forskjellige drikker. Undersøkelsen viser at det er personer som får panikk hvis de ikke har cola i huset. Flere sier de har prøvd å slutte, men da får de hodepine og suget blir for stort, så at det er avhengighetsskapende finnes ikke tvil om. Undersøkelsen viser at 11- 12 år gamle barn som får i seg koffein kan være en faktor til tidlig alkohol bruk. Faktisk kan det påvirke både fysisk og mentalt. Dr. James sier koffeinet kan påvirke både ytelse, humør, hodepine og søvn. Og kostholdskoffein og blodtrykk bør tas mer alvorlig.

Coca-Cola og Pepsi-Cola benekter at det er noe som heter cola avhengighet, men det finnes det vel neppe noen tvil om. Mange velger lettbrus fordi vi vet sukker er helseskadelig, men kunstige søtstoffer i store doser kan også være skadelig for kroppen. Jeg kjenner flere som er hekta på Pepsi-Max, og rett og slett klarer ikke å slutte. De starta med å drikke det istedenfor cola, fordi det skulle være så mye bedre, men når dette kommer i kroppen hver eneste dag påvirker det helsa. Flere mennesker opplever cola som ren gift, men dessverre blir det ikke lagt noe vekt på. For meg er det helt forunderlig.

I går hadde jeg en herlig dag i sammen med sønnen min, hvor vi rusla langs strandpromenaden og la oss på et teppe ved stranda. Det var herlig å kjenne varmen på kroppen, og jeg følte meg så heldig som har det gode livet jeg har. Jeg lå og titta opp mot palmene og kjente en glede over at jeg kan bruke CBD olje. At jeg har et fantastisk liv takket være denne planta. Jeg synes det er så meningsløst og urimelig, å tenke på alle som ikke har samme mulighet som meg, bare fordi en trangsynt regjering har bestemt det.

En undersøkelse utført i 2018 av Verdens Helseorganisasjon (WHO) viser helt klart — Cannabidiol (CBD) viser «IKKE» noen effekter som tyder på noe misbruk eller avhengighetspotensial. Hvorfor i all verden skal den være forbudt da???

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x