Feiring av Tenerife’s største fiesta

I dag dro Ronald og jeg tidlig avgårde for å være med på å feire «Romeria San Sebastian.» Denne fiestaen har vært feira hvert år siden 1800 tallet og er stort her på Tenerife. Dette er en helt spesiell tradisjon, hvor hester kommer fra hele øya for å velsignes og å bade i sjøen. Tusenvis av mennesker stiller seg opp for å se på denne spesielle gamle kanariske tradisjonen. Og jammen ble det mange mennesker i dag.

Først starter det med en messe i kirken kl.12.00, hvor statuen av San Sebastian er tilstede og dyrene blir velsigna. Så rir de på rad og rekke ned til sjøen, hvor de bader til begeistring for alle tusen som har møtt opp for å se på. Vanligvis har jeg stått veldig flott til på en plass som er satt av til handikappa, men i dag sto folk som sild i tønne og nesten hang over stolen min. Det vrimla av mennesker, så det er akkurat som at alle skulle ha med seg mest mulig på nært hold. Egentlig har vi aldri opplevd så mange mennesker som det er på Tenerife nå, så det er akkurat som alle vil oppleve noe etter pandemien.

Uansett var det en hyggelig opplevelse, og etterpå møtte vi noen venner og gikk på restaurant, hvor vi hadde en nydelig middag. Vi har kost oss til det fulle i mange timer, så nå var det utrolig godt å komme hjem.

Denne øya trenger vi aldri å kjede oss på, for med sol og sommer og fine opplevelser kan vi nyte hvert øyeblikk. Ha en strålende helg alle sammen 🥰

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x