«Sterke bevis» for cannabis som behandling for Alzheimers

CannabisHealth, hadde en artikkel 10. oktober 2022, hvor det står: «Sterke bevis» for cannabis som behandling for Alzheimers. Interessen for medisinsk cannabis er økende, fordi legene ser klare bevis på hvordan cannabis kan bremse de nevropatologiske endringene som skjer i hjernen. ScienceDirect, hadde nylig en tilsvarende artikkel.

Demens og Alzheimers sykdom er forferdelig for den det gjelder, for det har ikke vært noen medisiner som kan bremse sykdommen eller stoppe den. Pasientene blir ofte frustrerte over at de mister minnet. De blir engstelige og nervøse, og dette påvirker hele familien som ser den de er glad i visne bort. Depresjoner, angst og problemer med søvn er vanlig, og medisinene de får har mye bivirkninger. Flere forskere har de siste årene funnet bevis på at cannabis er svært effektivt til å behandle demens. Studiene viser det er mulig å gjenopprette minner, få mindre angst, ha mindre følelsesmessig dysregulering og forbedre tale. Er ikke det fantastisk?

Visste dere at det finnes barn med Alzheimers sykdom? Det må være hjerteskjærende for foreldrene som har et normalt barn, og plutselig begynner de å utvikle demens. Tenk å miste barnet ditt på den måten. YouTube har mange historier om hvordan cannabis hjelper både barn og voksne med demens, og flere forteller om hvordan de har fått livet sitt tilbake etter de starta med cannabis. De kaller cannabis planta for Guds gave til menneskene, og det er jammen sant. Forskere ser resultater, men fordi cannabis ikke er helt lovlig kan de ikke gjøre noe. Det er helt tragisk!

Da jeg bodde i Norge og brukte epilepsimedisiner mot anfallene mine, slet jeg også veldig med hukommelsen. Om det skyldtes epilepsien eller medisinene vet jeg ikke, men jeg ble ofte lei meg. Ungene mine ble ofte irriterte fordi jeg gjentok noe og kunne si: «Herlighet, mamma! Du har sagt det før.» Det var faktisk sårende, for jeg huska rett og slett ikke om jeg hadde fortalt det før. Heldigvis forandra dette seg etter at jeg starta med cannabis. Jeg føler meg utrolig heldig som har så stor livskvalitet og skulle så inderlig ønske at andre kunne få den samme hjelpen som meg.

Min kjære mamma nærmer seg 92 år, og dessverre har hukommelsen svikta mye. I en samtale kan hun gjenta det samme ti ganger, og det er tydelig hun blir frustrert. Da jeg besøkte henne på Bo- og Servicesenteret der hun bor i høst, satt jeg og venta på henne mens hun gikk og spiste middag. Da hun kom tilbake spurte jeg hva hun hadde fått servert? Hun tenkte og tenkte, og så sa hun: «Vet du! Det husker jeg ikke, men det smakte godt.» Vi knakk sammen i latter begge to, men det er faktisk veldig trist. Jeg fortalte hvor bra det var med CBD olje mot demens og håpa hun kunne prøve det. «Har det blitt lovlig i Norge nå?» sa hun. Dessverre kunne jeg ikke si det hadde blitt lovlig, og da turde hun ikke. Jeg blir så lei meg når jeg tenker på hvor stor hjelp hun kunne fått. Med tanke på hvor stor økning det har blitt i demente mennesker, håper jeg noe skjer snart. Når noe som er så naturlig som en grønn plante kan gi livskvalitet, ja, da er det på tide det blir et tilbud til de som trenger det.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x