Vi feirer frihet

17. Mai, er Norges nasjonaldag, og vi kaller det barnas dag. Hele Norges befolkning og nordmenn rundt i hele verden tar på seg finklær og nasjonaldrakter, og alle skolebarn går i opptog med norske flagg. Korpsene spiller og barna synger om frihet og fred. Det er virkelig en høytidsdag ❤️

På Tenerife var vi så heldige at vi hadde et spansk musikkorps, men her hadde vi voksne glede av å gå i opptoget. Etterpå kunne vi feire dagen i den norske sjømannskirken. På denne dagen kan barna spise hvor mye is de vil, og alle koser seg på en eller annen måte.

17. Mai, er en stor festdag, hvor vi markerer grunnloven og et uavhengig Norge med vår egen konge. Vi synger om frihet, og jeg må si jeg er en stolt nordmann.

I Norge har vi ytringsfrihet, noe som gjør at alle kan si hva de vil i offentligheten. Det er utrolig flott at vi har frihet til mye, men hvor blir det av retten til å bestemme over egen kropp? Dette er noe som opptar meg enormt. Amnesty International sier – Du har rett til å bestemme over din egen kropp, og staten har ansvaret for at menneskerettighetene blir respektert. Enkeltpersoner og grupper skal beskyttes mot urettferdighet.

I Wikipedia står det: Menneskerettighetene bygger normalt sett på filosofien som kalles naturrett og naturrettens prinsipper, og alle levende vesener SKAL ha personlig FRIHET. Hvor blir det da av friheten til å bruke en naturlig plante som medisin?

Tenk så flott det hadde vært om cannabis ble lovlig som medisin i Norge og alle andre land! Ja, da tror jeg mange hadde løfta flaggene sine høyt og sagt: «HURRA for friheten 🇧🇻

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x