Hvordan ta CBD

Vi har flere måter å innta CBD på, og derfor oppleves effekten forskjellig. Måten du tar den på avgjør hvor fort det opptas i kroppen, og kvaliteten på produktet har selvfølgelig også betydning. Når det gjelder CBD olje viser tester at mange ikke inneholder det som står på flaska. Derfor er det viktig å se etter en olje med tredjeparts lab rapporter, for da vet du hva du får i deg.

Ved å ta CBD i mat eller kapsler vil effekten oppnås etter 45 minutter eller lenger. Først går ferden gjennom tarmen og leveren, for så å spre seg ut i kroppen. Etter ca. 6 timer begynner effekten å avta. Kapslene påvirkes også av hva du spiser, så det kan være greit å ta de utenom måltider.

Ved røyking og vaping får man effekt etter bare noen sekunder, men da avtar gjerne effekten etter bare 2-3 timer. Ved store smerter eller muskelstivhet har rask virkning mye å si. Ta et trekk eller to og vent, for dette går raskt i blodstrømmen. Virkningen avhenger av hvor mye du inhalerer og hvor lenge du holder det der, så gå derfor rolig frem. Alle dager er ikke like for meg heller, for noen dager har jeg mer muskelstivhet eller nervesmerter. Da er det flott å ha noe som virker fort, og som regel holder det med et trekk eller to.

Mange har også god effekt av en muskelkrem/smertekrem, men den virker bare lokalt og trenger ikke inn i blodårene. For å få optimal virkning er det derfor veldig lurt å ta en CBD olje i tillegg. Forskere har funnet klare bevis på at denne kombinasjonen virker effektivt ved Artrose.

CBD dråper har best virkning når du tar de under tunga. Hold dråpene der mens du ruller de frem og tilbake i ca. 1 minutt, for da absorberes CBD dråpene direkte inn i blodårene. Jeg synes det er veldig greit å stå foran speilet, for da ser jeg hvor mye jeg får i meg. Ellers kan de også tas på en teskje og rulles under tunga. Virkningen kommer etter 10-15 minutter og avtar etter 6-8 timer. Virkningen blir ikke like god om du tar de rett før eller etter mat, så det er lurt å vente med å spise sånn at kroppen har fått tatt opp CBD i kroppen først.

Dosen på CBD varierer enormt fra person til person. Noen leger mener man skal gå ut ifra kroppsvekt, men der er Dr. Rachna Patel uenig. Hun er en dyktig cannabislege som har behandla tusenvis av pasienter, og hun sier det ikke finnes vitenskapelige bevis for at man skal gå ut ifra kroppsvekta. To med samme vekt kan trenge veldig forskjellig dose, og noen bryter CBD raskere ned i kroppen. Derfor er det ikke godt å si hvor mye du trenger.

Man må være veldig tålmodig ved oppstart. Doseringen er utfordrende, så du må lytte til kroppen. Det kan være lurt å skrive ned hvordan du har det fra dag til dag. Start med lav dose og øk gradvis, men ikke gi opp for fort.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x