Hvorfor er cannabis ulovlig i dag?

Igjennom historien har marihuana vært brukt i alle kulturer som en medisinsk urt over hele verden. Arkeologer har funnet hieroglyfer skåret på gravene til faraoene. De fant også bevis på at marihuana var brukt i det gamle Kina.

Det var vanlig at folk dyrka hamp før i tiden. Nybyggerne som kom til Amerika brukte hamp til tekstiler og klær, og det er sprøtt å tenke på at Virginia i sørstatene vedtok en lov i 1619 som tvang bøndene til å dyrke hamp. Faktisk fikk bøndene lov til å betale skatten med hamp. Det hadde vært noe i dag det.

Mange gårder satsa på meksikansk arbeidskraft på begynnelsen av 1900 – tallet, fordi det var billig arbeidskraft. De fleste spanske arbeiderne pleide å røyke hamp. Så likte du ikke meksikanere, likte du heller ikke hamprøykere.

Det finnes ingen tvil om at forbudet mot cannabis var retta mot latin – amerikanere og mørkhudede. Ryktet spredde seg over hele USA – om at de som røyke cannabis dro med seg kriminalitet.

På 1960 tallet var det flere og flere ungdommer som protesterte mot regjeringa. De spilte musikk som var upassende og var for seksuell frigjøring. Dermed var hippie bevegelsen i gang.

Hippier er kjent for å bruke cannabis i stedet for alkohol og har slagordet – «Make LOVE, not War og Flower Power «❤️

Allikevel ble cannabisrøykere beskylt for å lage vold.

President Kennedy hadde skaffa en medisinsk rapport som fant at cannabis IKKE utløste vold. Dessverre kom aldri denne rapporten på bordet.

I 1971, erklærte daværende president i USA, Richard Nixon krig mot narkotika. Han fikk laga en lov som sa at cannabis var like farlig som heroin og meth. Krigen mot narkotika var i gang, og cannabis ble dratt med rett og slett på grunn av rasisme.

Cannabis blir bare mer og mer populært, og mange kjendiser har hivd seg på bevegelsen som støtter bruk av det.

Morgan Freeman bruker planta for alt den er verdt og sier han ikke forstår hvorfor cannabis er ulovlig. Han sier at potten har mange nyttige bruksområder, i motsetning til alkohol.

Flere og flere leger verden over støtter bruken av cannabis som medisin, og behandler pasientene sine med kjempegode resultater.

Nå er det på tide at denne fantastiske planta blir verdsatt igjen som det den er – nemlig en gave til oss mennesker.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x