Kan hamp og medisinsk cannabis redde miljøet?

Det er absolutt noe som bør diskuteres. Hamp har igjennom årtier blitt brukt til det meste, som papir, lamper, oljer, klær, tekstiler og tau. Flere sivilisasjoner lagde tau og seil til skipene sine av hamp, for det er et av de sterkeste fibrene vi finner. Det har vært nevnt at kanskje vikingene gjorde det, og mest sannsynlig hadde de kunnskap om plantens næring og medisinske egenskaper også. Hamp er miljøvennlig, for alt materiale som lages av hamp er 100% biologisk nedbrytbart og resirkuleringsbart for gjenbruk. Er ikke det flott? Hamp er utrolig lett å dyrke, og på under 4 måneder er den fullvoksen og 2-3 meter høy. Planta er dessuten god for jorden den vokser i, da den minsker mengden karbondioksid betraktelig og produserer igjen oksygen. Når vi ser hvor lang tid det tar for et tre å vokse er dette fantastisk. Det er ikke bare naturen som blir ødelagt av søppel og forurensning, men det samme har vi i kroppen vår og havet. Fokus på forurensning av havet har blitt mer tydelig de siste årene. Avisa Nordlys hadde en artikkel 11.juli 2018, hvor de skrev: «Her renner kloakken rett ut i havet – 370 meter unna står slakteklare laks. Vi har hørt flere historier om hvordan rensestasjoner rundt i verden ikke fungerer som de skal, eller kloakkrør går lekk. Stanken er forferdelig og bakterier florerer.

Bare tenk dere hvor mange mennesker som bruker farmasøytiske medisiner, og hvordan det påvirker klimaet. Tusenvis av mennesker dør hvert år på grunn av medikamenter, og det er ikke bare kroppen vår som tar skade. Har dere tenkt på at dette utskilles via urin og avføring, og går rett i toalettskåla? Når renseanleggene ikke fanger opp alt, går dette rett i havet. Vi har alle hørt flere historier om hvordan havet dør av forurensning, og her går det faktisk an å påvirke. Hadde flere brukt medisinsk cannabis ville ikke det skada livet i havet. Snarere tvert imot.

Jeg vil påstå at hamp og marihuana kunne utgjøre en kjempeforskjell. Så at hampdyrkning og medisinsk cannabis kan være med på å redde miljøet er jeg overbevist om. Her leter forskerne etter en løsning, og så har den ligget her i flere tusen år. Nei, ta tilbake naturen sånn som det var, så er det håp for fremtiden.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x