Haugesund Avis uthenger Margit Vea som selger av narkotika

I forrige uke ble Margit Vea kontakta av Haugesund Avis som ville ha hennes uttalelse om at hun selger CBD olje på nettsiden sin. Margit følte at dette var for å henge henne ut, så hun var ikke interessert i å stille til intervju. Hun sa til journalisten at hun ser på CBD olje som et kosttilskudd på lik linje med tran, og at det er kriminelt å nekte folk en naturmedisin som kan redusere dødeligheten og lidelser, samt gir mennesker bedre livskvalitet.

I dag er det stor artikkel i Haugesund Avis hvor det står: » Selger CBD i nettbutikk:- Regnes formelt som narkotika. «

Avisa har vært i kontakt med overlege Sigur Hortemo i Statens legemiddelverk, og han innrømmer at CBD skiller seg ut fra annen narkotika siden det ikke gir rus. Hvordan i all verden kan han kalle det narkotika da?

Legemiddelverket mener at regelen bør endres, sånn at produkter med CBD og lite THC ikke bør regnes som narkotika. Så da er det opp til departementet å ta en avgjørelse. Epidyolex er eneste godkjente legemiddel som har markedsføringstillatelse i Norge. Dette er et legemiddel som inneholder cannabidiol og brukes i kombinasjon med andre legemidler til å behandle sjeldne former med epilepsi. Det kan derfor ikke sammenlignes med ren CBD olje. Hortemo sier det kan listes opp med bivirkninger av Epidyolex, men sier også at det ikke er et veldig problematisk stoff. Så hva er problemet?

Et annet middel som tilbys spesielt til MS pasienter er Sativex. Det er fordi den kan hjelpe ved muskelstivhet når andre medisiner ikke hjelper. Sativex er et legemiddel som er utviklet av det farmasøytiske selskapet GW Pharmaceuticals, og selges som munnspray. Den er laga av ekstrakter fra cannabis, hovedsakelig pr. spray er det CBD 2,5 mg og THC 2,7 mg. Så med andre ord er det mer THC enn CBD. Andre innholdsstoffer (hjelpestoffer) er etanol, propylenglykol og peppermynteolje. Propylenglykol er en syntetisk organisk forbindelse som er vanlig å bruke i farmasøytiske preparater, men det er kjent at det kan forårsake irritasjon. Mange plages spesielt med irritasjon på slimhinnene i munnen. At dette kan settes opp i mot en naturlig CBD olje er helt uforståelig. Det er tydelig at alt dreier seg om å fremme bare farmasøytindustrien, men nå begynner folk å våkne opp etterhvert som de får informasjon. CBD har få eller ingen bivirkninger, og det er aldri registrert et dødsfall. Nå som myndighetene bekymrer seg for at så mange dør av smertestillende og andre medisiner, er det virkelig på tide å ta naturens medisin tilbake.

Det er på høy tid at Helsedirektoratet kommer på banen. Når cannabisrelaterte produkter ikke gir virkning er det hull i hodet at en naturlig olje som er brukt som medisin i tusenvis av år ikke skal kunne brukes. Margit Vea er den tøffeste dama jeg kjenner, for hun finnes ikke redd for å stå opp for det hun tror på. Og skal en dame som brenner for å hjelpe andre straffes for det, ja, da må jeg si vi lever i en gal verden.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x