Kan marihuana hjelpe kreft pasienter?

I dokumentaren – Can Marijuana Help Cancer Patients? får vi svar på det.

Dr. Sherry Yafai, er cannabis doktor i California, og hun velger å behandle pasientene sine med cannabis fremfor farmasøytiske medisiner. Hun sier mange googler for å finne ut om cannabis behandling, men det er mye usikkerhet om dosering og hvor ofte de må ta. Denne usikkerheten gjorde at hun valgte å bli cannabis doktor. Dr. Yafai sier at andre leger ser gode resultater, men de er redd for å prate om det i frykt for å miste praksisen sin.

Akkurat det samme opplever jeg, at leger i Norge og andre steder sier også. Legene er kjempeinteressert og ser at pasienter som prøver cannabis på egenhånd får gode resultater, men de tør ikke fortelle videre om det. Mange leger kunne tenke seg å lære mer og teste ut på pasientene sine, men fordi de er redd for å miste jobben gjør de det ikke. Det er rett og slett tragisk.

I dokumentaren får vi sterke vitnesbyrd fra kreftpasienter, og Pete Sais er en mann som har hjulpet folk med kreft i over ti år. Han forteller om fortvilte mennesker som oppsøker han, og vi får høre historien til flere av dem. Pete lager Rick Simpson Olje (RSO) og sier den inneholder større mengder med THC. Han sier minimum 1 gram om dagen må til og gjør folk høye, men så oppnås en toleranse og det blir bedre.

«Om ikke kreften tar livet av meg gjør cellegiftbehandlingen det!» sier flere. Man får smerter, mister håret, blir kvalm og vekta raser nedover. Å få så sterk behandling og vite at du går igjennom et mareritt av behandling, og så hjelper det ikke eller kreften kommer tilbake, er forferdelig. Kvalme, smerter og engstelse er vanlig ved kreftbehandling, og da får man en pille for å hjelpe hver av disse plagene. Altså tre nye piller. Med cannabis kan man få hjelp mot alle disse plagene i en olje. Er ikke det fantastisk?

Noen beskriver de blir drithøye, og da blir noen engstelige. CBD kan hjelpe mot engstelse, kvalme og smerter, derfor er det viktig med trygg behandling. Cannabis kurerer ikke alltid kreft, men det er alltid verdt et forsøk. Legene sier at de som bruker cannabis i sammen med tradisjonell behandling, tåler behandlingen bedre. Og det fine er at pasienten får livskvalitet til det siste.

Ved kreftbehandling er det viktig å fjerne sukker fra kostholdet, siden det mater kreftcellene. Fjern helst kjøtt også, og lag friske juicer av økologiske frukter og grønnsaker. Minst ett glass om dagen. Få kroppen mer alkalisk. Spiser du riktig er det større sjanse til å lykkes.

Dr. Raphael Mechoulam, er professor og forsker, og er mannen som oppdaga cannabis som medisin for over femti år siden. Han har vunnet flere priser for forskningen sin, og for 18 år siden sa han: «Det er helt uforståelig at myndighetene ikke tester ut cannabis mot kreft! Forskningen på mus viser kjempegode resultater. Nå er det på tide at tester utføres på mennesker.» Dr. Mechoulam var nylig i et intervju, hvor han forteller akkurat det samme. Han sier det finnes tusenvis av vitnesbyrd på at cannabis kurerer kreft effektivt. «Hvorfor blir ikke menneskelige tester gjort?» sier han.

Dessverre er det penger det står på, for dette er ikke noe medisingigantene vil støtte. Jeg synes det er tragisk, at ikke myndighetene ser på cannabis som kreftbehandling. Legene leter etter bedre kreftbehandlig, og så har det ligget foran nesa deres i flere år. Nå må dette komme frem, så det menneskelige kommer først. Om ikke alle blir helbreda av cannabis behandling, kan det forlenge livet med mange måneder og gi livskvalitet til det siste. Det betyr faktisk utrolig mye for både pasienten og pårørende.

Jeg vil anbefale dere å se dokumentaren – Run From the Cure – The Rick Simpson Story. Den er å se på You Tube.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x