Cannabis for Parkinson

Lørdag 19. november kunne skuespiller Michael J. Fox motta Jean Hersholt Humanitarian Awards hederspris med en Oscar- Statuett. Denne prisen blir tildelt organisasjoner eller enkeltpersoner som har stilt filmbransjen i et positivt lys gjennom sitt humanitære arbeid.

Michael var bare 29 år da han fikk diagnosen Parkinson, men han snudde sykdommen til noe positivt ved å danne stiftelsen Michael J. Fox Foundation. Siden stiftelsen starta i 2000 har de samla inn over 1,5 milliarder dollar til forskning og arbeide med Parkinson. Det er virkelig imponerende. Michael var derfor stolt over å motta denne hedersprisen. Prisen fikk han fordi han er en stor talsmann og har en grenseløs optimisme for å endre fremtiden til millioner av mennesker med Parkinson. ( Overrekkelsen kan sees på YouTube: Michael J. Fox Receives the Jean Hersholt Humanitarian Award.)

Michael er åpen om at han har stor hjelp av å bruke cannabis og er derfor opptatt av å forske på dette. Gjennom Michael J. Fox Foundation kan mennesker med Parkinson sykdom få tilbud om en gratis guide om medisinsk marihuana.

Mary Chapman hadde en artikkel 11. mars 2022 om dette. En undersøkelse gjennom Fox Insights, viste at mer enn 70 % av pasientene bruker cannabis til medisinske formål. Mange av disse bruker cannabis uten å ha snakka med legen sin om det. 1881 Parkinson- pasienter var med i en undersøkelse mellom januar og juni 2020. Mer enn halvparten svarte at de hadde noe lettere sykdomssymptomer, spesielt bedre søvn, og mindre agitasjon, angst og smerte. Mange kunne redusere bruken av medisiner, og i forhold til farmasøytiske medisiner var det få bivirkninger.

Disse personene brukte cannabis forskjellig. Noen brukte olje, noen hadde i mat og noen røyka. Gjennomsnittet brukte en oral dose daglig, og de fleste visste heller ikke den nøyaktige dosen de tok. Forskningen har foreløpig vært i liten skala og blitt utført ved spørreundersøkelser. Problemet er at cannabisforskning blir hemma av føderale forskrifter, så derfor blir studiene for små til å gjelde bredt. Dette gjør det vanskelig å sammenligne marihuana og dosering med medisiner som brukes i sykdomsbehandling. Konklusjonen er at marihuana og cannabinoider kan være potensielle terapier for Parkinsons, men det er viktig med mer forskning.

Cannabisundersøkelser må fortsette, men da er det viktig at myndighetene godkjenner studier, sånn at det kan gjøres under kontrollerte former og med placebo. Mange med Parkinson viser god bedring, og jeg er kjempeglad for at jeg er en av dem. Jeg har utrolig god virkning ved å bruke CBD olje og THC olje fire ganger daglig. Smøre cannabiskrem der jeg har smerter eller røyke marihuana gjør jeg etter behov. Akkurat som med farmasøytiske medisiner, er det store forskjeller på hvor mye man trenger. Noen trenger veldig lite for å fungere, mens andre trenger mye. Sånn er det også med alkohol. Noen blir rusa av ett glass, mens andre trenger flere. Kroppen er en finurlig motor, og det er bare du som kan finne ut hvor mye du trenger. Derfor er det anbefalt å starte med lav dose, og heller bruke tid på å finne riktig dosering.

Bruker du medisiner er det lurt å rådføre deg med lege. Kanskje er du heldig og får legen din med på laget. Det er ihvertfall verdt et forsøk.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
2 Kommentarer
Eldst
Nyeste Mest stemt
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
Johanna
Johanna
2 måneder siden

Høres fantastisk ut! Cbd olje får jeg tak i men hvor kan jeg kjøpe THC?

2
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x