Nå godkjennes marihuana forskning på veteraner i USA

Utrolig mange veteraner sliter med PTSD (Post traumatisk stress lidelse) etter å ha vært med i krig. Mike Whiter forteller om hvordan han forandra personlighet etter å ha vært med i krigen i Irak. Han prøvde 40 forskjellige medisiner, hata livet og syntes synd på seg sjøl. Etter han starta med cannabis forandra alt seg,og det gjorde at han ble cannabis aktivist. You Tube: Veteran Mike Whiter Explains How Cannabis Can Help Veterans.

Kjempemange veteraner forteller om hvordan livet stoppet opp, og at de ikke fikk hjelp av medisiner. Alt forandra seg etter de starta med cannabis, og nå blir heldigvis dette tatt på alvor.

President Biden har gitt tillatelse til både omlegging og forskning på marihuana. 1. Desember signerte han et lovforslag om marihuana forskning og vedtok den første frittstående føderale cannabisreform lovgivningen i USAs historie. Nå ligger ballen hos kongressen. Flere veterantjeneste organisasjoner (VSDer) sendte brev til kongressledere for å oppfordre til vedtak av en lov om marihuana og veteran forskning før slutten av forrige kongress i fjor. Men det ble avslag.

16. Februar 2023, godkjente den amerikanske senatkomiteen lovforslaget om todelt marihuana forskning med fokus på militærveteraner med PTSD og smerte. Observasjonsstudien skal sendes inn til kongressen innen 90 dager etter fullført studie. Med rapporten vil man se på PTSD og kronisk smerte, og da vil kongressen se om de vil gå videre med enda mer robuste studier.

Dette er fantastiske nyheter og utrolig viktig for å utforske det terapeutiske potensiale til cannabis i forhold til veteraner med PTSD og kroniske smerter. Utrolig mange har stått frem med sitt vitnesbyrd, så nå blir det skikkelig spennende å se på de videre resultatene.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x