Da har jeg fått tilbakemelding i fra legemiddelverket

Overlege Sigurd Hortemo forklarte på en saklig måte hvordan det ligger an i forhold til CBD i Norge. Han skriver: «WHO ( Verdens helseorganisasjon) sin ekspertkomite foreslo å unnta CBD med ubetydelige mengder THC fra narkotika- regelverket, men FNs narkotika- kommisjon (som er de som bestemmer dette) stemte mot forslaget. Legemiddelverket har foreslått at CBD med under 0,2 % THC unntas fra narkotika- regelverket, men HOD (Helse- og omsorgsdepartementet) har så langt ikke ønsket en slik endring.» Han avslutter med å si: «Det er likevel sånn som du sier at mange enkeltpasienter synes de har nytte av CBD.»

Hortemo sendte meg også kopi av et utdrag fra en internasjonal konferanse om medisinsk cannabis i København, november 2022. Der sto det blant annet – CBD har prekliniske bevis for smertestillende, antiinflammatoriske og antioksidante effekter, men uten kliniske bevis.

Med andre ord er det ikke legemiddelverket som har mulighet til å gjøre noe med denne saken. For meg er det helt uforståelig at det ikke blir utført flere tester på mennesker sånn at myndighetene kan få de bevisene de trenger. Vi får hele tiden høre at flere tester må utføres for å få nok bevis, så hvorfor gjør de det ikke?

Jeg har fremdeles ikke fått noe svar på brevet jeg sendte til HOD, så nå blir det spennende å se hva de svarer. Vel, jeg krysser fingrene.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x