Trening, like viktig som medisin

Hver morgen starter jeg dagen med å trene i en time. Først tar jeg øvelser liggende, og deretter sittende på sengekanten før jeg avslutter med yoga. At dette er med på å gjøre livskvaliteten min bedre er jeg ikke i tvil om. Jeg er veldig glad for at jeg alltid har vært opptatt av å trene regelmessig, for det har nok gjort det lettere for meg etter at jeg ble syk.

Før jeg starta med CBD olje hadde jeg ingen energi. Store smerter, ofte epilepsianfall og lite søvn gjorde at jeg slepte meg igjennom dagene. Uff, det er absolutt ikke gøy å se tilbake på den tiden! Jeg føler meg utrolig heldig som kan bruke cannabis isteden for farmasøytiske medisiner som ga meg store bivirkninger, men kroppen min er fremdeles helt avhengig av trening.

Da jeg flytta hit til Tenerife, hadde jeg ikke hørt om rehabiliteringssenteret Vintersol. Det er en spesialisert klinikk for rehabilitering av nevrologiske og revmatiske sykdommer. Klinikken drives av en svensk stiftelse på Tenerife. Pasientene som kommer dit er fra både Sverige og Norge, og de fleste får dekka utgiftene som behandlingsreise. Dessverre er det altfor få som får dette tilbudet. Derfor er det kjempefint at de også har poliklinisk behandling for oss som er fastboende og folk som er på ferie.

En gang i uka har jeg bassengtrening med fysioterapeut, og det gleder jeg meg til hver uke. Det blir en helt annen trening enn det jeg gjør på egenhånd. Vintersol har to oppvarmede basseng med stolheis, noe som gjør det lett for oss handikappede å komme ned og opp av bassenget. Kroppen min blir helt annerledes når jeg kan trene i vann, og det er helt fantastisk med tanke på den fremgangen jeg har hatt. Da jeg hadde min første treningsøkt for noen år siden, kunne jeg nesten ikke bevege på meg og måtte ha en pute rundt nakken for å holde balansen. Det trenger jeg heldigvis ikke i dag. Bevegelsene er bedre og balansen er bedre.

Som dere skjønner, er trening investering i god helse. Samme hvilken sykdom vi har er det viktig med trening. Jeg har alltid sagt, at trening burde være på blå resept og dekka av staten, for det kan hjelpe mange mennesker til et bedre liv. Om man har psykiske plager eller kroppslige plager er det viktig med trening, så det er bare å komme igang. At fysisk velvære gir psykisk velvære, er jeg ikke i tvil om.

Please Select a contact form.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x