Det er rart hvor fort livet kan snu

Når jeg ser noen år tilbake og på livet jeg hadde i Norge, er det veldig rart. Jeg hadde aldri i tankene at jeg skulle bli alvorlig syk, og åtte år senere bo på en kanarisk øy. Hvem tenker vel på det?

3. Juli er det syv år siden Ronald og jeg flytta hit til Tenerife, og for noen flotte år vi har hatt. Det gode klimaet er godt for oss begge og fullstendig annerledes enn vi hadde hatt det med regn, snø og kulde i Norge. For meg som handikappa, føles det deilig å kunne være ute hver eneste dag hele året. Den muligheten hadde jeg ikke før jeg flytta hit. Høsten og vinteren ble ekstra lang etter at jeg ble syk. Det var ikke bare, bare når Ronald måtte hjelpe meg ned og opp trappa morgen og kveld. Smertene var intense, og jeg hadde ingen medisiner som kunne hjelpe meg. Hele vinteren tilbrakte jeg i stua, oppbygd av puter fordi musklene var så stramme og smertene så store.

Da jeg måtte slutte med Opiater på grunn av bivirkninger, var det ingen medisiner som hjalp. Bare de som har levd i et smertehelvete sjøl vet hva dette innebærer. For meg var det et mirakel å oppdage cannabis som medisin, for det forandra livet mitt totalt. Leger og politikere er kritiske og holder igjen. De sier at CBD ikke er noen mirakelmedisin, så det må forskes mer på. Forskes mer på? For meg og tusenvis av andre, er dette faktisk en mirakelmedisin.

Jeg tør ikke å tenke på hvordan livet mitt hadde vært nå, om Ronald og jeg hadde blitt boende i Norge. Enten hadde jeg vært på sykehjem, eller så måtte jeg hatt assistenter til å hjelpe meg. Med ekstrem muskelstivhet, ofte epilepsi anfall, store smerter og en vekt på 48 kg, tror jeg ikke utsiktene hadde vært så gode. Hva hadde ikke det kosta samfunnet?

Nå lever jeg et godt liv, ser frisk ut og har stor livskvalitet med cannabis. Jeg er ikke frisk, og sykdommen er ikke borte, men jeg har stor livskvalitet. Er det ikke det som teller? Alle kan ikke flytte til Syden, og for mange er CBD olje for dyrt. Derfor er det så viktig for meg å opplyse, og informere om denne fantastiske planta. Dette bør være et tilbud til alle som ønsker det, på lik linje med andre medisiner.

Akkurat nå har jeg nedtelling til å reise på ferie til Norge om to og en halv uke. Det blir både hyggelig og trist på en gang. Fint å møte familien, men trist fordi min kjære mamma er alvorlig syk. Hun er 92 år, og da er det selvfølgelig naturlig at det går mot slutten. Uansett er det mamma ❤️ Det blir tomt den dagen hun er borte, og da har verken Ronald eller jeg foreldre i live lenger.

Det er rart hvor fort livet kan snu, men også hvor fort årene går. Plutselig er vi eldste generasjon. Livet tar en helt annen vending.

Jeg er så glad for at jeg har lært meg å gjøre det beste ut av livet, for livet kan være fantastisk tross sykdom. Strever du på en eller annen måte, er det viktig å se på muligheter og ikke begrensninger. Er du redd for forandring? Ikke vær det. Livet er faktisk veldig fint. Du må bare lære deg å bruke de mulighetene du har. Ha en kjempefin helg og nyt livet til det fulle 🥰

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x