Hamp, en miljøvinner

Hamp er en av plantene som vokser fortest, og det er helt sprøtt å tenke på hvor mye denne planta kan brukes til. Norge er det eneste landet i Europa som ikke tillater dyrkning av hamp, og for meg er dette helt uforståelig. Dette er en plante med utrolig mange bruksområder, og nå som vi hele tiden hører om klimakrisen er det på tide at myndighetene våkner opp.

I Grastorp i Sverige, er det en bonde som dyrker hamp i stort skala. Roger Olafsson er innehaver av firmaet Hampaprodukter. Han dyrker hamp over lange sletter, og avlingen går til produksjon av alt fra produkter til hest, hund, katt, smådyr, vedbriketter, isolasjon og matvarer som hampfrøolje og hampmel. Hampfrøolje er noe av det mest næringsrike du kan få. Oljen og hampmel er populært og er ingredienser i et brød som blir bakt og servert på en lokal cafe.

Landbruksmyndighetene i EU har godkjent et antall sorter med frø som har så lavt innhold av THC, at det er umulig å få rus. At landbruksdepartementet i Norge ikke godkjenner dyrking av hamp, er helt uforståelig.

Hamp produkter Sverige eik.assosiasjon, er et selskap som ble registrert så langt tilbake som 2009, og allerede året etter var etterspørselen så stor at produksjonen måtte økes. Foretningsideen er: Å produsere og levere CO2 nøytrale produkter. Å produsere kraft til både små og store dyr. For å produsere isolasjon som også er en CO2 vask. For å produsere hampfrøolje, den beste oljen som finnes.

Når vi ser hvordan fokus er på å beskytte klimaet og redusere CO2 utslipp må jo dette være fantastisk.

Hamp blir også brukt til å produsere CBD olje, og det er helt utrolig hvor stor medisinsk virkning den har på mange mennesker. Tidligere ble CBD olje solgt i svenske helsekostbutikker, men da legemiddelverket ble oppmerksomme på det, fikk de klassifisert CBD som et rusgivende stoff. Er ikke det litt vel merkelig?

Hamp planta kan være med på å redusere ødeleggelser både i naturen og i kroppen vår. Den har ingen skadelige virkninger og kan gi mange arbeidsplasser. Med andre ord en vinn, vinn situasjon. Nå er det på tide at myndighetene våkner opp og lar denne planta få den plassen den fortjener.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x