Gode resultater for barn med autisme

Helsedepartementet i Israel begynte i 2014 å gi lisenser på CBD for behandling av barn med epilepsi. Cannabisbehandling av disse barna ga veldig gode resultater på symptomer som angst, aggresjon, panikk, raserianfall og selvskadende atferd. Derfor søkte foreldre til barn med alvorlig autismespekterforstyrrelser (ASD) til cannabisbehandling for barna sine. Dette vekket stor interesse hos forskerne, så i 2017 ble den første studien i verden utført på 120 autistiske barn.

Flere tester har senere blitt utført, og i 2019 studerte de på hvordan CBD virka på 188 autistiske barn. Konklusjonen var at cannabis ser ut til å være godt tolerert, trygt og effektivt for symptomlindring. I 2020 hadde National Library of Medicine (NIH) en artikkel, hvor de skrev: «Den terapeutiske anvendelsen av cannabidiol (CBD) øker interesse på grunn av utvidede bevis av bruken.

I alle tester ser de en forbedring hos de fleste av deltakerne, for symptomer som anfall, rastløshet og raserianfall, etter 1 måneds bruk. Virkningen ble enda bedre over tid. Så studier fortsetter rundt i verden for å finne effektive doser av CBD for barn med autisme. Flertallet av pasientene ble behandla med cannabisolje som inneholdt 30% CBD og 1,5% THC, og de reagerte i varierende grad. En regel er å alltid starte med lav dose og øke på siden kroppen reagerer forskjellig, for som regel merkes ikke en effekt før det har gått noe tid. Husk at CBD kan samhandle med andre medisiner barnet ditt har, derfor er det viktig å starte behandling i samråd med lege.

Som vanlig ligger Israel langt fremme. 10 august 2022, skriver CannabisHealth: Israel vil prøve CBD som behandling for autisme. Den kliniske studien har fått godkjenning fra Israels helsedepartement. Forskerne har funnet overbevisende bevis på at medisinsk cannabis er effektiv terapi for barn med autismespekteret. Den vanligste behandlingen er antipsykotiske medisiner, som har skadelige bivirkninger, og det er også mange som ikke oppnår effekt. Barna som har blitt testa hadde ikke vist bedring med konvensjonell medikament behandling, mens med CBD ble 80% av barna bedre. Dette er virkelig lovende, så nå får vi håpe at dette kan bli en trygg behandling i samråd med lege i fremtiden.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x