CBD for eksem

Denne uka har jeg virkelig fått slappa av og kost meg, så valget om å bare skrive på bloggen en gang i uka var helt riktig. Det er deilig når Ronald og jeg kan rusle langs den lange strandpromenaden og stoppe ved en restaurant, om det så er bare for litt drikke. Faktisk er det koselig å se på alle de forskjellige menneskene som går forbi eller holder til på stranda, og stort sett ser vi smil og latter. Det er det som er så fint med å bo på et feriested, for her møter vi nesten bare glade mennesker 😎😄

Sola varmer godt om dagen, men vi har også hatt en del skyer. På overskya dager er det mange som dropper solkremen, noe de vil angre på når kvelden kommer. Tidligere i uka la jeg merke til ekstra mange solbrente kropper. Noen var skikkelig ildrøde, så de fikk det neppe godt etterpå. Skal man ligge i timer på stranda er solkrem viktig.

Jeg kom plutselig til å tenke på hvor hardt to av barna mine var angrepet av atopisk eksem da de var små. Den ene har vokst allergien av seg, men den andre må fremdeles være nøye. Jeg husker tydelig hvilket mareritt dette var. Siden fuktighetsbehandling er viktig ble det oljebad hver dag og smøring med salve flere ganger om dagen. Datteren min måtte også til lysbehandling i perioder, og det var utrolig tøft for en tenåring å se ut som en kjøttkake i ansiktet. Kremer og salver i sammen med allergimedisiner bruktes daglig, men dessverre ble det mye kortisonkrem over flere år. Med den kunnskapen jeg sitter med i dag, er dette noe jeg aldri ville gjort om igjen. Kortison er ren gift, og dette har ødelagt huden til datteren min. Heldigvis for mange kommer forskning på eksem og CBD behandling nå på bordet. Med tanke på alle bivirkninger burde legene prøve det som er naturlig først.

Utrolig mange plages av eksem. Dette er en vanlig hudsykdom som kan utløses ved en allergisk tilstand, følelsesmessig eller av stress. Det er både barn og voksne som rammes av allergi, enten mot matvarer, pollen eller dyr. Kommer de i kontakt med allergener kan de begynne å klø kraftig i huden. Den blir rød og irritert, og fortvilte klør man seg til blods. Huden får blemmer og hevelse, og kan bli betent. Dette påvirker selvfølgelig livskvaliteten enormt.

CBD har store fordeler med at det er antiinflammatorisk. Forskere har studert hvordan CBD virker inn på Tørr og Irritert hud. De har også studert hvordan det virker inn på Betennelse. Disse tre er vanlig ved flere hudsykdommer. CBD har vist svært gode resultater i å reparere huden, og gjøre den myk og fin igjen. Eksem er plagsomt og irriterende, men CBD kan hjelpe på to måter. Den ene er å øke elastiteten i huden og gi fukt. Den andre er at CBD er betennelsesdempende. Leger som behandler pasientene sine sier det kan ta fra to til fire uker før bedring. Pasientene tar CBD olje oralt og smører en CBD krem på utsatte områder. Dessverre er det ikke lett for personer som starter med dette på egenhånd, for det finnes utrolig mange CBD salver og kremer på markedet. Er du frista til å prøve, bør du kun ta på et lite område først. Da ser du om det funker eller om du svir i huden. Jeg skal stå på for å finne en salve som er trygg, og så vil jeg opplyse om det senere.

Tenk så flott om CBD kunne bli et tilbud til alle som ønsker det. Jeg har troen på at det blir lovlig overalt en dag, men dessverre kan det enda ta tid. Jeg er så takknemlig for at jeg bor på et sted hvor jeg har tilgang til alt jeg trenger, men jeg skulle virkelig ønske at barn med atopisk eksem kan få prøve CBD behandling.

Ha en super helg og flott uke 🥰

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x