Medisinsk cannabis brukere bør behandles med respekt

Det har vært fint å være i sammen med familien etter at mamma døde, men dessverre sliter jeg med å bli kvitt tankene om den dårlige behandlinga jeg fikk på flyplassen. Jeg er bare nødt til å gå videre til øverste sjef i tolletaten, for alle mennesker fortjener å bli behandla med respekt.

Natt til 11.juni landa flyet 01.30 på Gardermoen, og jeg var utslitt etter å ha vært på farta i nesten et døgn. Samtidig var jeg stressa og lei meg, siden min kjære mamma døde før jeg rakk frem til Norge og fikk tatt farvel. Nå har jeg reist frem og tilbake mellom Tenerife og Norge i syv år uten problemer, men denne gangen møtte jeg en ung ypling av en toller som ville printe inn i hodet mitt at jeg gjorde noe ulovlig.

Jeg har vært opptatt av at det jeg gjør skal være lovlig, og derfor har jeg følt meg trygg siden jeg har legeerklæring. Om jeg blir stressa kan det trigge et epilepsi anfall, så det betyr mye med den tryggheten.

Jeg regner alltid ut hvor mye olje jeg trenger i tiden jeg skal være borte, og da har jeg bare med meg det. Denne gangen hadde vi kjøpt returbiletter 11. Juli, så derfor hadde jeg med meg til en måneds forbruk. Utslitt som jeg var, sa jeg til Ronald at det alltid går raskt igjennom tollen. Men nei, da! Ikke denne gangen.

Jeg la legeerklæringen, to flasker med CBD olje og en flaske med THC olje på disken. Tolleren titta så vidt på legeerklæringen og dro CBD oljen opp av esken. «Dette er ikke lovlig!» sa hun. «Du må ha etikett på flaska, hvor det står hvor mye du bruker?» Jeg forklarte henne at det står i legeerklæringen, men hun sto på med at jeg gjorde noe ulovlig. Jeg forklarte at jeg ikke kunne få etikett på flaskene, fordi de er kjøpt i en Grow Shop. Da sa hun at jeg måtte kjøpe på et Apotek. Jeg forklarte at man ikke får etiketter på medisiner i Spania, men at vi får en legeerklæring, akkurat som den jeg hadde. Hun fortsatte å diskutere i nesten en halvtime, og da sprakk det nesten for meg. Jeg sa: «Hver så snill!!! Min mamma døde i går, og jeg er knust over at jeg ikke rakk frem for å ta farvel. Nå har jeg reist i nesten et døgn og er utslitt, kan jeg gå nå?» Men, nei!!!

Der så tolleren at jeg satt utslitt i rullestolen, og det står på legeerklæringen at jeg er avhengig av medisinsk cannabis, like fordømt behandla hun meg som en forbryter. Sånn gjør man bare ikke.

På legeerklæringen står det: Navnet mitt og fødselsdato – har epilepsi og er resistent mot konvensjonell farmakologisk behandling og har behov for daglig medisinering med medisinsk cannabis (CBD 25% + THC 10%) 4 ganger daglig.

CBD 25% 3 – 3 – 3 – 3

THC 10% 2 – 2 – 2 – 2

Og underskrift av spansk lege. Det kan vel ikke være mer tydelig enn det? Her står det hvor mange dråper jeg bruker, og med kun to flasker CBD og en flaske THC kunne tolleren fint finne ut hva jeg trengte. Hun mente det ikke var nøyaktig, og at jeg neste gang kunne komme med 15 flasker. Jeg sa at jeg ikke kunne det, siden legen hadde skrevet hvor mye jeg bruker. Da er det bare å regne ut hvor lenge jeg skal bli. Hun ga seg ikke, for jeg gjorde noe ulovlig!!!! Jeg sa jeg ikke hadde 15 flasker, men hun ga seg fremdeles ikke. Dessverre holdt hun på helt til en annen toller grep inn, og da var jeg fullstendig utslitt.

Dette var så traumatisk for meg, at det har plaga meg siden. Hvor mange andre behandler hun sånn? Det er jo ikke meningen at en toller skal være mest mulig klysete? Jeg sitter i rullestol og har alvorlige nevrologiske lidelser, og da synes jeg det er respektløst og nedverdigende å behandle et menneske på denne måten. Dette var tydeligvis en toller som ikke likte cannabis og hadde null empati.

Når man tar CBD olje, kan man ikke sammenligne med hva andre tar, fordi kroppen reagerer forskjellig fra person til person. Dette gjør det vanskelig for en lege å skrive nøyaktig dosering på en flaske. Utgangspunktet er vekt og høyde, men også hvor omfattende plagene er. Har du kronisk sykdom eller problemer med søvn? Har du smerter som kommer og går?

I dårlige perioder kan man trenge litt mer, og når man har fungert litt bedre kan dosen minskes. Her gjelder det å prøve seg frem. Det kan hende det tar fra en – til – tre måneder før man finner ut hva som passer best i forhold til symptomer.

Norge har mange kronisk syke som reiser til utlandet for å hente cannabis medisin. De fortjener alle å bli behandla med respekt når de kommer i tollen. Cannabis, er min og mange andres eneste mulighet til et verdig liv, og da bør vi også behandles med verdighet.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x