CBD ved MS

Endelig er jeg hjemme på Tenerife igjen. Den dårlige behandlingen jeg fikk av en toller ved ankomst til Norge, har prega meg enormt. Jeg har slitt med å konsentrere meg og følte meg ikke vell. Videre planer ble avlyst, og Ronald fikk gjort om på returbiletten. Det føles herlig å være hjemme og kunne ta nøyaktig det jeg trenger av cannabis for å ha livskvalitet, uten å føle meg som en forbryter. Så det blir lenge til jeg reiser til Norge igjen.

I går tok jeg en telefon til legemiddelverket, og der fikk jeg snakke med en kjempehyggelig og hjelpsom dame. Hun sa legeerklæringen min var helt riktig og lovlig, siden det står hva jeg bruker medisinsk cannabis for og dosering. Hun syntes tollerens oppførsel var skikkelig dårlig ovenfor meg, for her burde hun uansett vist skjønn. Nå har jeg skrevet klage til tolletaten, og så får vi håpe denne tolleren kan utvise empati og behandle folk bedre heretter.

Tankene mine kverner, for jeg vet det er mange som reiser fra Norge til Danmark og Nederland hver måned, for å hente cannabis medisin. Dette er syke mennesker som presser seg til å reise, fordi de ønsker livskvalitet. Om disse behandles på samme måte som meg i tollen, er det tragisk.

MS (multippel sklerose) er en alvorlig sykdom, men forskning viser at mange av disse kan få hjelp av CBD. Dessverre er det et fåtall som får godkjent cannabis behandling i Norge og velger derfor å reise til utlandet. Nervesystemet vårt består av hjernen og ryggmargen, og det er disse områdene som blir berørt ved MS. CBD kan i disse tilfellene være en stor fordel, fordi det er et sterkt nevrobeskyttende middel. CBD er også antiinflammatorisk og vil derfor bekjempe betennelse.

Sykdommen er veldig forskjellig fra person til person, og kan være bedre i perioder. Farmasøytiske medisiner kan lindre symptomer, men de har alltid bivirkninger. CBD er tryggere å behandle med, fordi det er godt tolerert av de fleste. Det fine med CBD, er at man kan ta mer eller mindre etter behov, noe man ikke kan gjøre med farmasøytiske medisiner.

Flere og flere leger verden over, har tatt cannabis inn i behandlingen av pasientene sine. Mye fordi CBD har positive fordeler på immunforsvaret vårt. I New York bruker så mange som 66% av personer med MS cannabis. Pasientene starter først med CBD olje tre ganger daglig, fordi de fleste helsefordelene rundt cannabis kommer fra selve CBD. Ved store smerter og muskelspastisitet spiller THC en viktig rolle og bør brukes i kombinasjon med CBD. Mange foretrekker da å vape (røyke) fire, fem ganger daglig.

Legene sier CBD er godt tolerert og veldig trygt. Hvorfor kan ikke myndighetene forstå det? Jeg synes det er utrolig trist at syke mennesker må føre en kamp, for å kunne bruke en naturlig plante som er blitt brukt som medisin i tusenvis av år. Da bør vi ihvertfall ikke behandles dårlig i tollen.

Det er mulighet til å bestille CBD olje i Norge, og da slipper dere å tenke på tollen. Gå inn på nettbutikken til margitvea.no, eller kontakt henne om du har spørsmål. Link finnes øverst på siden min. Det er absolutt verdt et forsøk.

Nå skal jeg senke skuldrene og nyte livet her på Tenerife, for her har jeg et verdig liv tross sykdom. Ha en super helg 🥰

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x