CBD for skader i hjernen

Slag mot hodet kan være veldig farlig, og særlig idrettsfolk er utsatt for å få alvorlige hodeskader. Ved gjentatte hjernerystelser kan man flere år senere utvikle noe som heter «kronisk – traumatisk encefalopati» (CTE, TBI). Dette er en lidelse som har blitt kjent de siste årene, etter at mange tidligere toppidrettsutøvere har tatt sitt eget liv. Det er også personer som blir utsatt for vold mot hodet og får problemer med hukommelse, tale, konsentrasjon og smerter.

Traumatiske hodeskader kan utløses ved ulykker, voldshendelser og idrett, og er den vanligste årsaken til epilepsi blant voksne. Det har fått meg til å tenke på årsaken til at jeg fikk epilepsi i voksen alder. Da jeg var liten var jeg med i en alvorlig båtulykke, hvor båten fikk slagside, og jeg skled nedover gulvet og fikk bord og stoler over meg. Det blir selvfølgelig spekulasjoner, men det er aldri godt å vite. Heldigvis holder jeg anfallene i sjakk med cannabis olje.

I USA har CBD – rik cannabis olje blitt godt kjent blant boksere, fotballspillere og andre profesjonelle idrettsutøvere som sliter med hodeskader. Prekliniske eksperimenter har vist imponerende nevrobeskyttende resultater, derfor er det mange leger som velger å gi CBD til pasientene sine. Dessverre er ikke cannabis medisin lovlig i alle delstatene, og heller ikke i mange deler av verden, men dette er veldig interessant.

Ved testene fant forskerne ut, at CBD med THC ga best effekt, og det er på grunn av entourage – effekten. Det vil si at CBD fungerer enda bedre i kombinasjon med THC og andre cannabinoider og virkestoffer i planta. Forskerne fortsetter med studiene, så det blir spennende å se hvor lang tid det tar før dette blir en akseptert behandling. Imens velger mange å prøve seg frem på egenhånd, og det skjønner jeg veldig godt.

Nå har jeg besøk av min søster og hennes datter, så da benytter vi anledningen til å kose oss litt ekstra. Livet her på Tenerife er så mye bedre enn snø og kulde i Norge. Jeg tenker på hvor viktig det er å nyte livet her og nå, for ting kan forandre seg så fort. Mange mennesker opplever å få senskader etter ulykker, og det er vel ikke akkurat noe man går å tenker på. Ronald fikk senskader av nakkebruddet han fikk som femten åring, og jeg vet vel ikke helt hva som utløste mine plager. Uansett er det fantastisk at vi har livskvalitet med cannabis, så vi føler oss veldig heldige. Ha en kjempefin helg, og nyt livet så mye du kan.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x