Hvorfor er Norge redd for medisinsk cannabis?

En ting som forundrer meg, er at norske myndigheter sier, effekten og sikkerheten ved bruk av cannabis, ikke er godt nok dokumentert. Hvordan i all verden kan de si det? De mener det er manglende dokumentasjon på at cannabis hjelper smertepasienter. Allikevel kan lege spesialister gi cannabis til pasienter, når ingen legemidler gir smertelindring. Altså, når ingen farmasøytiske medisiner virker, kan de prøve cannabis!???

Mange leger er enige i at cannabis ikke er farlig for pasienten, og skulle gjerne tilbudt det når andre medisiner ikke hjelper. Dessverre tør de ikke, fordi de er redd for at det skal gå utover lege praksisen. Jeg har vært i kontakt med flere leger som synes medisinsk cannabis er kjempe interessant, og er villig til å ta det inn i praksisen sin, om det åpnes opp for det.

En lege som ikke er redd for å stå i kampen, er Dr. Aina Mumbi. Hun er kjent som «cannabis doktoren» i Norge, og har hjulpet mange cannabis pasienter. Nå ser det dessverre ut til at hun blir stoppa av Helsetilsynet. Dagbladet hadde en artikkel med henne 23. oktober. 2023. Norge har gjort det enda vanskeligere for pasienter å få cannabis på resept, og det er virkelig frustrerende.

Dr. Mumbi, er en fantastisk dame, som brenner for å hjelpe pasientene sine til et bedre liv. Så det må være fortvilende og ikke få gjøre det som føles riktig. Hun sier: «Til syvende og sist er det pasienten som er fasiten. – Virker medisinen på din pasient, gjør den det, uavhengig av hva all verdens studier måtte vise.»

Jeg må virkelig si jeg er skuffa over trangsynt regelverk i Norge. Cannabis er IKKE narkotika, ferdig snakka! Det forundrer meg at det ikke har skjedd mer de siste fire årene. Da jeg starta som cannabis aktivist sommeren 2019, var jeg skikkelig optimistisk. Jeg trodde Norge, som et velferdsland, ville åpne dørene bare de fikk nok informasjon.

Livet mitt ble totalt forandra etter at jeg starta med cannabis som medisin, og er min eneste mulighet til et verdig liv. Da Margit Vea hadde et intervju med meg i juni 2019, ble det sett av over 20.000 mennesker på to dager. Interessen for CBD olje var kjempestor, og jeg fikk så mange venneforespørsler på Facebook, at jeg måtte lage en åpen profil (Elisabeth Bye-Nytt liv med CBD). Dette for å verne om privatlivet mitt.

Etter det har jeg sittet i timevis hver uke og googla cannabis som medisin. Jeg skrev artikler og la ut link til YouTube, men til slutt ble jeg sperra av Facebook. Jeg kan ikke legge ut linker, og de stoppa flere av innleggene mine. Grunnen – jeg delte informasjon om «usikre stoffer».

Jeg skal ærlig innrømme, at jeg har følt meg mye frustrert, men jeg kunne ikke gi opp. Derfor er jeg så glad for, at jeg fikk laga denne bloggen. Her kan ingen stoppe meg. Hver uke svarer jeg på meldinger og e.mail, og kjenner en enormt glede ved å kunne hjelpe. Jeg er absolutt ingen ekspert, men det føles godt å dele av mine erfaringer.

Selvfølgelig blir jeg sliten, men jeg blir så glad når jeg har hjulpet noen med gode råd, sånn at de har fått bedre livskvalitet. Dessverre ser det ut til at nordmenn ikke får legen med på laget med det første. Men jeg vet det er flere tusen som bestiller CBD olje på nettet. Der kan ikke myndighetene stoppe dere. I november 2020, avgjorde en høyesterettsdom i EU, at CBD med under 0,3% THC ikke er å regne som et narkotisk stoff eller legemiddel. Det er derfor tillatt å markedsføre og selge i alle EØS land.

Jeg har vært i kontakt med flere denne uka, som er villig til å gjøre hva som helst for et verdig liv. Cannabis har aldri tatt livet av noen, så prøv en CBD olje med god samvittighet. Virker den, er det virkelig verdt det. Ha en strålende helg 🥰

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x