Endelig høst på Tenerife

Er det ikke rart hvordan vi mennesker er opptatt av været? I Norge er er det vått og kaldt, og nå har høststormene satt inn. Varmepumpene er i gang, og folk lengter etter sol og varme. Selvfølgelig har jeg ingen problemer med å forstå det.

Sola gjør noe med oss, og det er vel derfor jeg trives så godt med å bo her på Tenerife. Denne sommeren har vært tøff å komme igjennom, for med den intense hetebølgen vi har hatt, har kroppen min slitt mer enn vanlig. Da vi attpåtil fikk den varmeste og lengste calimaen noen sinne fra 1.oktober, ble det for mye for de fleste. Barn besvimte på skolen, sånn at de måtte stenge, og vi er mange som har holdt oss inne.

På tirsdag kunne jeg endelig sette meg ut uten at svetten sildra nedover, og på onsdag var det herlig å møte vennene våre til lunsj igjen. For første gang på flere uker kunne Ronald og jeg følge strandpromenaden på vei hjem. Det ble noen stopp på veien, og vi koser oss alltid når vi rusler langs havet og møter på glade mennesker.

Nå er vi tilbake til normaltemperaturer for årstiden, så i dag har vi 27 grader. Det fine er at vi nå kan nyte litt «kjøligere» kvelder. Ronald ler godt når jeg sier jeg har savna varmelampe og stearinlys på bordet, men er ikke det koselig da? Jeg gleder meg til å kunne ta på en bukse og kosegenser på kvelden, for nå har jeg hatt på shorts og bikini hver dag et halvt år.

Alle årstider har sin sjarm, men vi er jo heldige som har sommertemperatur året rundt. En tur til Hageland gjorde susen. Tørken har gjort det umulig å holde liv i blomstene mine, så da er det fint med litt påfyll på terrassen. De har ikke bare blomster og planter der, og denne gangen var nok det meste bytta ut. Fristelsen var stor til å kjøpe mer stæsj, men jeg har lova Ronald å bremse litt.

Jeg ble i godt humør av å se på alt det fine de hadde fått inn på Hageland, men heldigvis klarte jeg å styre meg. Med fine blomster og planter på terrassen, skal jeg nok klare å nyte synet av den stæsjen jeg har. I morgen er vi invitert til middag hos gode venner, så da ligger det an til å bli en strålende helg.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x