Forskere har funnet at CBD blokkerer SARS – Covid – 2 infeksjon

Selv om vaksinering har vært tilgjengelig de fleste steder rundt i verden fortsetter viruset å spre seg. Viruset er tøft når det først har satt seg i kroppen, og mange strever med ettervirkninger og får nedsatt livskvalitet. Forskere fra flere land har lett etter alternative behandlinger og funnet at høyt innhold av CBD hemmer SARS- Cov – 2 infeksjoner i tidlige og til og med senere stadier av infeksjon.

ScienceAdvances har skrevet en omfattende artikkel om dette: Cannabidiol hemmer SARS-CoV-2- replikasjon gjennom induksjon av vertens ER- stress og medfødte immunresponser.

ClinicalTrials.gov har også lagt ut studier. Her er det både engelske og australske forskere som ville finne ut hvordan mulighetene var å behandle pasienter ved Long COVID med cannabis. De fant klare bevis for at CBD kan være effektivt for å redusere betennelse forbundet med COVID infeksjon.

Et team av forskere fra Oregon State University, leda av Richard van Breemen, hevder at cannabis kan være nøkkelen til Covid forebygging. Forbindelser som vanligvis finnes i hamp, kalt cannabigerolsyre, binder seg til SARS-CoV-2 spikerproteinet ved at det blokkerer et viktig trinn i prosessen og hindrer viruset fra å trenge inn i menneskelige celler. Denne studien ble publisert i tidsskriftet «Journal of Natural Products.» Flere forskere har kommet til den samme konklusjonen. Røyking eller damping av weed vil ikke gi de samme resultatene mener disse forskerne.

Cannabisrøyking har en helt annen virkning knytta til Covid. De som røyker regelmessig kan dessuten utvikle en kronisk hoste, fordi det blir en irritasjon i halsen og lungene og kan påvirke immunsystemet. De fleste som røyker blander cannabis med en større andel av tobakk, så det kan jo være årsaken. Det er veldig vanlig å dele en joint, og da kan også smitten spres lettere.

CBD er kjent for sine antiinflammatoriske og antioksidanteffekter på menneskekroppen, og forskere har funnet klare bevis på at cannabis kan brukes til å behandle betennelse relatert til COVID – 19 viruset. Når vi vet at lungebetennelse er en av de vanligste dødsårsakene og tatt flest liv må jo dette bety noe, eller? Forskerne sier det har stor betydning for hvilken CBD olje som brukes og vil derfor forske videre på det.

Disse studiene er et gjennombrudd knytta til medisinske metoder for covid- forebygging. Samtidig sier forskerne at det er bekymringsfullt at strenge lover mot cannabis i flere land vil hindre denne oppdagelsen. Det er skikkelig tragisk! Når vi vet pandemien har satt hele verden på pause og viruset blusser opp igjen, er det på tide denne forskningen kommer på bordet. Nå må det bli slutt på frykten for denne fantastiske planta.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x