Brev til legemiddelverket

Livet mitt ble totalt forandra i 2015, da jeg våkna opp og ikke kunne røre meg. Etter tre uker på et sykehus kom jeg hjem fullstendig pleietrengende. Nakken og øverste del av ryggen hadde stivna, og jeg var kraftig nummen i hele venstre side av kroppen.

Fremgangen gikk sakte, så året etter måtte min mann og jeg selge hjemmet vi hadde hatt i 21 år, for å få noe på ett plan. Muskelstivheten var ekstrem, smertene intense, og jeg hadde mista all muskelmasse. Jeg hadde også epilepsi og anfallene kom tett. Livet mitt var satt på pause, og jeg hadde et liv på sofaen oppbygd av puter. Vi tok derfor valget om å selge det vi eide og flytte til Tenerife på Kanariøyene. Der visste vi at klimaet ville gjøre meg godt, men vendepunktet kom da jeg oppdaga cannabis som medisin.

Opiater, epilepsimedisiner og parkinsonmedisiner ga meg store bivirkninger. Nå har jeg et aktivt og herlig liv med kun cannabis. Jeg bruker 25 % CBD, mellom 7-10 % THC olje, cannabis krem som jeg smører der hvor jeg har nervesmerter, og stivner jeg i nakken tar jeg to trekk av en joint med marihuana. Dette er helt naturlig fra en plante som har vært brukt som medisin i tusenvis av år, og jeg har ingen bivirkninger. For meg er det helt ufattelig at dette ikke er lov i Norge.

Alle som så forandringen jeg hadde ble kjempeinteressert og ville vite mer. Jeg måtte derfor lage en åpen side på Facebook (Elisabeth Bye – Nytt liv med CBD), hvor jeg deler min erfaring og legger ut informasjon om cannabis som medisin. Nesten 11000 mennesker leser innleggene mine, og de tre årene jeg har holdt på blir jeg stadig kontakta av fortvilte mennesker. Jeg har også skrevet bok om livet mitt og vært i media i Norge. Interessen for CBD er enorm, så tusenvis av mennesker bestiller olje på nettet. Dette er noe myndighetene ikke klarer å stoppe, så derfor er det helt uforståelig at dette ikke blir et tilbud til de som trenger det.

Sigur Hortemo, sier det foreløpig ikke finnes noen overbevisende dokumentasjon for at CBD har noen sikker plass i behandling av sykdom, selv om det finnes masse studier av CBD. Hvordan i all verden kan han si det?

Det finnes dokumentasjon og personlige vitnesbyrd i bøtter og spann. Forskerne sier de må forske mer på dosering, men det er så store forskjeller i hvordan kroppen reagerer på CBD, at det må testes ut på hver enkelt. Akkurat som en medisin hjelper en person, men ikke en annen.

Dere ser ikke på CBD som noe skummelt stoff, og det er heller ikke mange bivirkninger. Hvorfor er det ikke lov da? For meg og mange andre er cannabis en mirakelmedisin, for det er det eneste som gir oss et verdig liv.

At dere kun godkjenner CBD solgt fra apotek, laga av legemiddelindustrien og koster tusenvis av kroner som ingen har råd til, er helt uforståelig. På apotek må man gi fra 3000 – 23000 kroner for en flaske på 30 milliliter. At apotekene får lov til å sette den prisen de vil, er helt utrolig. Er det for å skremme vekk folk og sikre dere inntekter fra farmasøytindustrien? Jeg finner i hvert fall ingen annen forklaring. Cannabismedisin fremstilt av farmasøytindustrien virker ikke på samme måte som rene CBD oljer/ekstrakter.

Hvordan kan CBD stå på narkotikalisten når det over hodet IKKE gir rus?

Verdens helseorganisasjon (WHO) sier at CBD ikke bør stå på narkotika lista. Teller ikke det?

Folk ødelegger livet og dør i hopetall av farmasøytiske medisiner, mens CBD har få eller ingen bivirkninger, og det er ALDRI registrert et dødsfall av cannabis. For meg og mange andre finnes ingen logisk forklaring på at dette er forbudt.  

Når jeg vet at CBD hjelper både voksne og barn til å få livskvalitet, er det en kampsak for meg å opplyse. Jeg håper av hele mitt hjerte at dere kan tenke på at ALLE mennesker fortjener et verdig liv. At CBD gir liv, finnes ikke tvil. Håper virkelig dere tar dette brevet på alvor.

Med vennlig hilsen,

Elisabeth Bye.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x