CBD kan hjelpe ved ADHD

Ved ADHD (Attention Deficit Hyberactivity Disorder) har personene mye uro i kroppen. De blir sett på som hyperaktive og kan få problemer i forhold til læring på skolen. Ofte får disse barna søvnproblemer og ender med å bli deprimerte. Leger er raske til å skrive ut medisiner, og flere foreldre kan fortelle at barnet forandrer personlighet og sliter med bivirkninger. Dette er ikke lett å forholde seg til, fordi det påvirker hele familien. Det er sårende å høre fra både skole og venner at du har en umulig unge, så derfor er det mange foreldre som har starta med CBD.

Ritalin er den mest brukte medisinen for ADHD, og dette er en medisin som inneholder Metylfenidat som er et amfetamin liknende stoff. Med tanke på at dette er klassifisert som narkotika, er det sprøtt at det gis til barn for at de skal bli mer avslappa og rolige. Forskerne er bekymra. Flere dødsfall er registrert, og hjerneskanning av disse barna etter noen år har vist tydelige forandringer. Det som er skremmende er at når det har gått noen år og barna ikke går på medisiner lenger, finner de noe annet som gir avhengighet.

Med all forskningen som har kommet frem de siste årene, er det merkelig at legene ikke ser til en naturlig medisin til barna. Om det ikke hjelper alle, så er det verdt et forsøk. Alle medisiner har bivirkninger, mens CBD har få eller ingen. Da må det jo være viktigst å hjelpe barna til å få livskvalitet, eller?

Eldre med ADHD prøver å røyke cannabis, men det har ikke samme effekten som CBD. Det kan virke litt i starten, men studier viser at det får negative konsekvenser etter hvert.

Barn og tenåringer sier de klarer å fokusere og konsentrere seg bedre etter de starta med CBD. Noen bruker CBD olje, noen bruker gummibjørner, og noen tar i mat. Det fine er at de blir mer avslappa, blir mindre rastløse og aggressive. Det er ikke dermed sagt at CBD kurerer ADHD, men det kan forbedre livskvaliteten.

Leger i USA forteller at de ser på helheten når de behandler et barn med ADHD. Kosthold og søvn er viktig for disse barna, og for å få ut energi er det lurt de starter med en fysisk aktivitet. Det er viktig og ikke kutte ut medisiner på egenhånd om du vil barnet ditt skal starte med CBD. Snakk med legen, og prøv å få han eller henne med på laget. Lykkes du med det kan barnet ditt få et nytt liv, og det er virkelig verdt å kjempe for.

5 1 stemme
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x