Da apotekene dukka opp

For 400 år siden kom de første apotekene, men medisinene hadde svært lite effekt. Siden det var lite teoretisk kunnskap om fremstilling av medisinene, ble mye laga basert på erfaringer. Det ble samla inn informasjon om plantenes virkning i forskjellige land, og på den måten kunne de behandle flere plager.

Apotekene kjøpte mesteparten av råvarene fra utlandet, men de hadde også egne hager der de dyrka medisinplanter. Ved hjelp av svenner lagde apotekene medisiner av de forskjellige råvarene. Alt var ikke like vellykka, og noe var direkte farlig. Det ble laga piller, salver, forskjellige typer pulver, avkok, essenser, safter o.s.v. Få av disse legemidlene hadde noen særlig effekt før 1930. Det var først når sulfapreperatene (en forløper for penicillin) kom på markedet i 1930 årene, at de så resultater.

Da jeg var liten hørte jeg bestemoren min snakke mye om kjerringråd. Dukka det opp en plage visste hun stort sett om en urt eller plante som kunne hjelpe. Sånn har det vært igjennom alle årtier. Dette gjorde at jeg fikk interessen for urter og naturlig behandling, og heldigvis har jeg Google.

Visste du at dyr selvmedisinerer seg? Når dyrene blir syke spiser de gress og andre planter i naturen for å helbrede seg sjøl. Er ikke det fantastisk? Indianerne i Amerika studerte hvilke planter dyrene spiste da de ble syke, og på den måten fant de frem til 30 planter de inkluderer i kosten. Medisinmannen ble nesten sett på som en tryllekunstner, men alt han gjør baserer seg på urter og planter som har legende virkning. Med tanke på hvordan naturen er brukt som medisin igjennom tusenvis av år, er det merkelig det ikke blir brukt mer i dag.

Heldigvis har vår tilgang til Internett gjort oss mer opplyste. Folk er lei farmasøytiske medisiner som ikke virker og gir store bivirkninger, derfor er det viktig å ta tilbake naturen. Nå er det kunnskap om hvilke planter som fungerer, og hvilke planter som kan være skadelige. Interessen for cannabis som medisin har økt verden over. Bør det ikke være opp til oss sjøl hva vi skal putte i kroppen?

Jeg kjenner jeg blir irritert over at myndighetene skal bestemme hva jeg får i meg. Det finnes ikke tvil om at kroppen min fungerer best med cannabis. En naturlig plante som er brukt som medisin i alle år. Bør det ikke da være min kropp og min livskvalitet som teller?

Kunnskapen vi sitter med i dag gir oss lab rapporter. På den måten ser vi innholdet i produktene vi bruker og vet vi får kvalitets produkter. Legene må få mer informasjon om cannabis behandling, for det vil gjøre pasientene tryggere. Det viktigste er jo å se hva som fungerer for hver enkelt.

Apotekene hadde ikke det beste å tilby da de dukka opp, men nå vet de hva medisinene inneholder og hvilke bivirkninger de kan gi. Det finnes kjempemange vitnesbyrd fra pasienter og leger, om at CBD produkter fungerer. Nye forskningsresultater kommer stadig på bordet, så det er på høy tid at folk kan bruke det som hjelper. Det er flott at vi har fått medisiner som redder liv, men vi kan ikke la farmasøytindustrien og apotekene bestemme over oss. Nei, nå er det på tide vi får bestemme over eget liv.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x