Virker CBD uten THC?

I cannabis planta finnes over 400 virkestoffer, og over 100 av disse er cannabinoider. De mest kjente er cannabidiol (CBD) og tetrahydrocannabinol (THC). Noen er redd for psykose, eller å bli høy. Da er det flott å vite at CBD har mange helsefordeler alene, uten å bekymre seg for den psykoaktive reaksjonen som THC kan utløse.

Kroppen har sitt eget endocannabinoide system, og det styrer funksjoner som søvn, appetitt, smerter og immunsystemet. Når dette er i ubalanse kan vi bli syke, og da er det godt å vite at CBD kan gjenopprette balansen.

CBD og THC virker på forskjellige reseptorer i hjernen og kroppen, derfor vil de ha best effekt sammen ved enkelte lidelser. En fullspektret olje med under 0,3 % THC er så lite, at det vil ikke gi noen rus. Allikevel er det noen som blir engstelige, og da er det godt å vite at – «Ja, CBD virker godt alene.» Den har unike helsefordeler og virker på flere lidelser.

Forskere har kunnet bevise hvordan CBD bedrer blant annet søvn, angst og smerter. Også hvordan det hjelper mot muskelspasmer relatert til multippel sklerose (MS) og smerter ved fibromyalgi. De mest lovende resultatene ser de på personer med MS og epilepsi.

Studier viser at CBD er effektiv i behandling av posttraumatisk stresslidelse (PTSD), hos både barn og voksne. Det vanlige er at de sliter med angst og søvn, og da er det godt å vite man kan bruke en naturlig plante, i stedet for medisiner som gir sterke bivirkninger.

Flere undersøkelser viser at CBD kan være effektiv alene ved visse typer smerter. Det inkluderer nervesmerter og ryggsmerter. Hovedårsaken til kroniske smerter skylles stress og angst, så kan CBD roe ned kroppen hjelper det mye.

Mange studier er utført de siste årene, men siden CBD virker så forskjellig fra person til person er det vanskelig med dosering. Det er en utfordring for forskerne. Uansett er det verdt et forsøk, så det beste er å prøve seg frem. CBD kan virke godt alene, men ikke for alle. Gi det et forsøk, og har du ingen virkning etter noen uker må du nok ha en fullspektret olje.

Tenk hvor flott det er å kunne sove godt 😊 Å kunne våkne uthvilt har mye å si for livskvaliteten. Ihvertfall føler jeg en lettelse over å få god søvn. Stresset i kroppen avtar, og det hjelper også mot smerter. Tenk at noe som er så naturlig kan være så bra 🥰 Det er nesten for godt til å være sant, men sant er det.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x