Hvordan kan en plante ha så mange helsegevinster?

Kroppen vår har et eget endocannabinoid system som er involvert i en lang rekke fysiske prosesser i kroppen. Når det blir en mangel på endocannabinoid nivåene, fører det til en ubalanse som kan fremkalle flere sykdommer.

Cannabinoider finnes også i mange planter, men da kalles de fytocannabinoider. I blant annet hamp planter finnes rikelig med fytocannabinoider, og derfor brukes dette i behandling av mange lidelser.

Cannabis er en fantastisk plante som kan påvirke alt fra muskler, bevegelse, immunforsvaret, følelser (angst/stress), mage/tarm (appetitt), til hukommelse. Er det ikke flott at denne planta kan hjelpe oss å gjenopprette det endocannabinoide systemet igjen?

Når vi starter med CBD olje blir vi anbefalt å starte med lav dose. Vi er alle veldig forskjellige, og derfor kan noen klare seg med lav dose. Kroppen merker om vi trenger mer, og ved å øke forsiktig kan det ta fra en uke til en måned før det virker. Hver gang vi øker får vi en sterkere effekt. På høye dose over tid kan effekten avta, og mange tror de må øke mer. Det kan gå fint i noen dager, men så blir de dårligere enn de var før. De har oppnådd en toleranse.

Dr. Dustin Sulak, sier det er viktig med et opphold innimellom. Særlig røykere har fordel av en dag i uka uten røyk. Også de som tar mye THC. Mange kan stå på samme dose med CBD i mange år, men det han ser på pasientene sine, er at flertallet er tjent med å gå betraktelig ned på dosen. Ved et opphold på 48 timer kan man starte med mye lavere dose igjen. Kroppen har oppnådd en balanse, og da vil en lavere dose med cannabis regulere systemet.

Mange synes det er dyrt med CBD olje, så det er jo supert at man kan klare seg med mindre. Det er viktig å ha en optimal balanse, og ved jevn tilførsel kan man unngå mangler. Er ikke det fint?

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x