Kan CBD gi rus?

Mange er nysgjerrige på CBD olje og har lyst til å prøve, men et spørsmål som går igjen er: «Kan CBD gi rus eller psykose?» Svaret på det er rett og slett, Nei!

Legemiddelverket skrev dette: «CBD er et av mange stoffer man finner i cannabis planten og har minimal eller ingen rusgivende effekt.» Ifølge fagbladet Journalen 28. Oktober 2022, står det at CBD gir INGEN rus. Da vet vi det.

I EU er det tillatt med CBD olje med inntil 0,2 % THC, og dette er så lite at det er umulig å ruse seg på. Flere studier sier CBD har stor betydning i behandling av angstlidelser og andre psykiske lidelser. Faktisk hjelper det mange til å finne ro, og siden CBD er en substans uten psykoaktive effekter vil den ikke gi avhengighet eller abstinenser. Så dere som lurer kan nå ta det med ro.

Med THC (tetrahydrocannabinol) er det annerledes. Det er det virkestoffet som kan gi rus og er mest vanlig når man røyker cannabis. Jeg bruker Rick Simpson olje som inneholder større mengder med THC ved siden av CBD oljen min. Allikevel blir jeg aldri rusa, siden jeg bare tar det jeg trenger for å ha det bra.

Alle sier jeg stråler fordi jeg alltid er så blid, og kanskje noen tror jeg er rusa. Det kan jeg avkrefte her og nå. Jeg ruser meg aldri, men er det å være ekstra blid en rus? Ja, da må jeg innrømme at jeg er rusa, men jeg er rusa på livet.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x