Karneval og folkefest

Februar er en måned mange ser frem til her på Tenerife. Da arangeres det store karnevalet i Santa Cruz, som varer en hel uke. Heftige sambarytmer høres rundt om kring i hele byen, og det er en folkefest uten like. Faktisk er karnevalsparaden på Tenerife det nest største i hele verden, kun slått av karnevalet i Rio de Janeiro.

Hvert år er et nytt tema, og det legges ned mye jobb i nye kostymer til neste års karneval. Igjennom uka er det masse kåringer, av beste kostymer og valg av dronning og barnedronning. Disse kjolene er enorme og veier rundt 90 kg og har en diameter på 5 meter. De er umulig å gå med, så derfor blir de stående på vogner som blir trekt igjennom gatene.

Karnevalet stopper ikke med dette, for i Los Cristianos feires også en uke med karneval og folkefest. Hele uka har det vært sambamusikk og full fest, og i går var den store paraden. Ronald og jeg var på plass i strålende sol og 29 grader, for å se opptoget som varte i to timer 😎 Ikke verst det heller.

Folk i alle aldre dansa seg igjennom gatene, og det var en fryd å se på. Tusenvis av mennesker sto langs ruta, og stemningen var helt fantastisk. Du verden så flinke og kreative de er med kostymene. Her er det lagt ned mange arbeidstimer.

Denne gangen var det ekstra koselig at vi kunne se på paraden i sammen med venner i fra Norge. De hadde aldri opplevd karneval før og ble skikkelig imponert. Dette kunne ikke måle seg med 17.mai feiring i Norge eller noe annet, så vi ble i kjempehumør alle sammen. Etterpå avslutta vi kvelden med nydelig middag på restaurant. Sliten ble jeg, men jammen var det verdt denne flotte opplevelsen.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x