CBD og tinnitus

Forskere har undersøkt hvordan CBD virker på personer med tinnitus, og det de har funnet ut er svært lovende. Dette er en lidelse som er mer vanlig enn mange tror.

Tinnitus kan påvirke livskvaliteten enormt hos både barn og voksne. En av de viktigste årsakene er støy, så derfor kan gjentatte besøk på festivaler og høy musikk være med på å utløse det. Særlig musikere sliter, men det er neppe bra med den høye musikken mange går med på ørene med headsett. Jeg trenger ikke gå lenger enn til mine egne barn, for jeg er forundra over hvor høyt de spiller rett inn i ørene.

Tinnitus er en forferdelig lidelse, som kan være alt fra ringing, piping eller durende lyder i ene eller begge ørene. Hos noen kommer og går det, men for de som har konstante lyder på ørene kan det i verste fall være invalidiserende. Med konstante lyder i hodet vil søvnen bli påvirka, og da blir man gjerne utslitt og grinete. Resultatet igjen blir at man blir stressa og engstelig og søker desperat etter hjelp. Det blir en ond sirkel, hvor fortvilelse og depresjon gjør det verre.

For noen år siden ble det utført tester med rotter. Det viste seg at de fikk merkbar bedring med full spektrum CBD olje. Flere mennesker med tinnitus testa dette ut med gode resultater, og nå har forskere også gjort forsøk med mennesker. Forsøkspersonene hadde varierende effekt. Noen fikk tinnitusen veldig redusert, mens noen hadde bare litt reduksjon. Uansett var resultatene svært lovende.

CBD olje kurerer ikke tinnitus, men det kan være til utrolig stor hjelp. Dårlig søvn, angst og stress påvirker kroppen til de med tinnitus ekstra mye. Siden CBD reduserer stress og engstelighet og forbedrer søvn, vil det være en mulighet for de med tinnitus å kjenne at symptomene blir redusert. En fullspektret olje vil kunne være med på å gjenopprette en balanse i kroppen. Om ikke lydene blir borte kan de bli veldig redusert, og da får man mye bedre livskvalitet.

Det sies at nok magnesium og kalsium er veldig viktig, så det kan være lurt å sjekke med legen om kroppen har nok av disse stoffene.

Jeg har fått tilbakemelding fra en ung mann som hadde spilt trommer i et band. De høye lydene hadde gitt han kraftig tinnitus, og han hadde gått sykemeldt over lang tid. Etter at han starta med CBD ble lydene så redusert, at han kunne gå tilbake i full jobb. Det er virkelig flott 🥰

CBD hjelper nok ikke alle med tinnitus, men bare tenk hvor fantastisk det hadde vært om lydene ble skikkelig redusert. Kanskje vil det hjelpe akkurat deg 😄

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x