Legemiddelet Sativex eller rene cannabis produkter

Sativex er et legemiddel som tilbys personer med multippel sklerose (MS) og nevropatiske smerter når andre medisiner ikke hjelper. Den er laga av ekstrakter fra cannabis planta (CBD og THC) og utvikla av det britiske farmasøytiske selskapet GW Pharmaceuticals, og selges som munnspray. Fordelen med Sativex er at du får nøyaktig samme dosering hver gang, hovedsakelig 2,5 mg CBD og 2,7 mg THC pr.spray. Andre innholdsstoffer (hjelpestoffer) er etanol, propylenglykol og peppermynteolje. Propylenglykol er en syntetisk organisk forbindelse som er vanlig å bruke i farmasøytiske medisiner, og kan i mange tilfeller forårsake irritasjon. Personer som har prøvd Sativex sier de får irritasjon på slimhinnene i munnen, og mange sliter med bivirkninger. Noen slutter fordi de ikke liker den psykoaktive effekten.

Sativex inneholder såpass mye THC at noen kan bli høye, og det er ikke alle som takler. Selv om Sativex inneholder CBD og THC, kan den ikke sammenlignes med en god fullspektra olje som inneholder andre cannabinoider, terpener og andre virkestoffer.

Mange kan ha nytte av Sativex, men det er også de som ikke har det. De tror cannabis ikke er noe for dem og gir opp. Det synes jeg er utrolig synd, for i mange tilfeller ville de hatt god hjelp av de riktige cannabis produktene. For meg spiller det ingen rolle om jeg ikke har nøyaktig samme dosering hver gang. Jeg tar CBD olje og THC olje fire ganger daglig, og er jeg i dårlig form tar jeg litt ekstra. Så enkelt er det 🥰

Jeg bruker en olje med høyt innhold av CBD og tar en olje med THC ved siden av. På den måten kan jeg ta nøyaktig det jeg trenger av THC, uten å bli høy. Noen ganger er nervesmertene i hånda og foten verre, og da smører jeg en cannabis krem på. Den virker lokalt i huden og er fin til å løsne spenninger og smerter. Har jeg stressa mye, tar jeg et par trekk av en joint med marihuana. Da slipper stivheten og smertene opp med en gang. Det føles helt fantastisk at jeg kan ta akkurat det jeg trenger for å ha livskvalitet, og for å understreke – jeg blir ikke høy og har ingen bivirkninger.

De aller fleste vet at CBD produkter er på full fart inn i de fleste land, så derfor skjelver farmasøytindustrien. De kommer til å lage flere medisiner som inneholder cannabis, for å kunne konkurere om kundene, men det vil aldri bli det samme som rene naturlige produkter.

Har du prøvd Sativex og fått bivirkninger eller det ikke har hjulpet deg? Ikke gi opp! Kanskje kan du klare deg med en god fullspektra olje. Ved å bruke forskjellige cannabis produkter i sammen, kan du også være heldig å finne akkurat det som passer for deg. Da er det virkelig verdt det ❤️

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x