Hva er forskjellen på Fullspektret CBD olje, Bredspektret CBD olje og CBD Isolat

Hetebølgen har truffet Tenerife, og jeg må ærlig innrømme at jeg sliter litt med varmen nå. Heldigvis er dette bare for en liten periode, så da gjelder det å innrette seg så godt man kan. Jeg sitter nok mye inne med vifta på, men jeg har også mulighet til å avkjøle meg i bassenget her hvor jeg bor. Kveldene føles litt bedre, og da er det deilig å sitte ute med kald god drikke og nyte den vakre utsikten over havet. Uansett er livet herlig her på Tenerife. Denne uka har vi også hygga oss på restaurant med gode venner. De fleste nordmenn er i Norge på sommeren, så vi får en litt stillere periode. Faktisk er det litt deilig når det er bare Ronald og meg, for vi koser oss veldig i sammen.

Jeg får ofte spørsmål om hva som er forskjellen på CBD oljer. Mange blir forvirra og vet ikke helt hva de skal velge, så derfor skal jeg prøve å forklare så godt jeg kan.

Forskjellen mellom hamp og marihuana er ikke stor. Begge er cannabis, men marihuana har et mye større innhold av THC (det psykoaktive stoffet som kan gjøre deg høy). Hamp planta inneholder mindre enn 0,3% THC, og derfor er den mest brukt i medisinsk behandling. Så hva er da forskjellen på Fullspektret CBD olje, Bredspektret CBD olje og CBD Isolat?

Det er over 400 virkestoffer i cannabisplanta, og over 100 av disse er cannabinoider. De mest kjente er CBD (cannabidiol) og THC (tetrahydrocannabinol). Full spektrum CBD olje gir maksimum utbytte av planta og har stor terapeutisk virkning. Med full spektrum får man noe som heter «entourage effekt». Det vil si at disse oljene er mer potente fordi de inneholder alle komponentene i planta som cannabinoider, terpener, flavonoider også videre. Rettere sagt, de jobber godt sammen.

En Bredspektret CBD olje inneholder alt i planta unntatt THC. Om du er redd for den psykoaktive delen ved THC, er dette et godt valg.

CBD Isolat, er ren CBD (99%). Det vil si at det er kun CBD som er trekt ut av planta. Ved Isolat vet du nøyaktig hvor mye CBD du får i deg. Det er fordi produsentene tilfører nøyaktig dose, for eksempel 500 mg CBD olje er tilsatt nøyaktig 500 mg ren CBD per flaske. Med fullspektrede oljer er dette mye vanskeligere, siden hvert ekstrakt inneholder forskjellige nivåer med CBD og andre cannabinoider. Av den grunn er det lettere å få høyere dose med CBD av et Isolat.

Mange cannabis leger anbefaler personer som aldri har prøvd CBD olje før å starte med CBD Isolat. Flere personer med angst og psykiske lidelser sier de fungerer like bra eller bedre med Isolat. Noen velger Isolat på dagen og Fullspektret på kvelden. Det går helt fint å kombinere oljene.

Ved alvorlige kroniske lidelser vil en Fullspektret CBD olje være det beste, men en Bredspektret CBD olje vil også kunne gi god lindring. Ved søvnproblemer, angst og konsentrasjonsproblemer er det viktig med en olje som inneholder lite eller ingen THC. Et CBD Isolat kan også hjelpe noen med lette til moderate smerter.

Da har dere fått en liten oversikt over de forskjellige oljene, og jeg håper det er oppklarende. Husk at det også er stor forskjell på produsenter av olje. Selv om to flasker inneholder samme mengde med CBD, er det ikke dermed sagt at de er like bra. Dyrkningsforhold, fremstilling og hvordan type olje CBD er blanda i har stor betydning. Siden kroppen vår også reagerer forskjellig på CBD finnes ingen oppskrift på hva som er best. Her må man rett og slett prøve seg frem.

Kort oppsummert:

Fullspektret CBD olje beholder alle komponentene i cannabis planta, inkludert THC.

Bredspektret CBD olje har alle komponentene i cannabis planta, bortsett fra THC.

CBD Isolat er ren CBD, uten andre forbindelser fra cannabis planta.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x