Trening er medisin

Denne uka synes jeg har gått ekstra fort. Endelig har vi fått ting på plass etter at vi flytta, og selvfølgelig har det blitt noe nytt. Med mye større plass har jeg nok falt for fristelsen til å skaffe litt ekstra stæsj, og det er meg i et nøtteskall. Jeg elsker å pynte, og med nye gardiner ble det skikkelig hjemmekoselig. Problemet for meg er at jeg blir så ivrig og glemmer å ta pauser. Da får kroppen en utladning, men du verden så så morsomt jeg har det når jeg holder på. Jeg planlegger i tankene alt jeg vil gjøre, men dessverre henger ikke kroppen med. Kan dere tenke dere noe mer frustrerende?

Det er ikke lett, når kroppen ikke fungerer som før jeg ble syk. En ting jeg er kjempeglad for, er at jeg elsker å trene. Den lidenskapen har jeg hatt siden jeg var tenåring, (for lenge, lenge siden 😂) noe som kommer virkelig godt med nå. Siden jeg blir sittende mye er det ekstra viktig med trening, for jeg vil ikke påføre meg andre helseproblemer.

Dagen min starter alltid med en times trening i senga og på sengekanten. Jeg føler meg faktisk veldig heldig som kan sitte på sengekanten og ta øvelser, mens jeg ser hav og palmer. Etterpå kan frokosten inntas på terrassen i sammen med Ronald, og så er dagen opp til oss. Utpå dagen er jeg igang med ny treningsøkt. Da går jeg i fem minutter på laveste hastighet på tredemølla. Det høres ikke mye ut, men for meg utgjør det en forskjell om jeg klarer det to ganger om dagen. Så setter jeg meg på en ball og tar øvelser med håndvekter. Vi er veldig heldige som har et kjempestort soverom, hvor det er plass til treningsaktiviteter, og for meg er det gull verdt 💛

Stort sett blir det tre treningsøkter hver dag, og det gjør faktisk noe med psyken. Om jeg går på tredemølla eller tar øvelser i svømmebassenget her vi bor, føles det utrolig godt. CBD oljen gjør at jeg har stor livskvalitet, men fremdeles er det opp til meg å ta vare på kroppen. For meg er trening virkelig medisin, både fysisk og psykisk.

Jeg leste akkurat om en forsker som mente at trening var viktigere enn medisiner og burde være et tilbud på lik linje som medisiner. Det er jeg faktisk veldig enig i. Jeg kjenner flere som har fått problemer med helsa, og rett og slett satt seg ned. Vekta øker, de blir deprimerte, og problemene blir enda større. Det er kjempetrist. Man trenger ikke å gå i helsestudio for å trene, for med enkle grep kan man trene hjemme. Flere treningsvideoer finnes på nettet, om dere trenger inspirasjon. Utfordringen er å gjøre det til en rutine, og får dere til det, gjør dere kroppen en stor tjeneste.

Sykdommen får jeg ikke gjort noe med, men jeg vet at med trening får jeg det så mye bedre. Har du mulighet til å gå faste turer og legge inn noen øvelser, så gjør det. Du skal se formen kommer. Investering i god helse gjør oss gladere, bare prøv så skal du se 😄

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x