Sterk dokumentasjon på at medisinsk cannabis hjelper mot Tourettes syndrom

Nå har australske forskere funnet klare bevis på at medisinsk cannabis hjelper effektivt ved Tourettes syndrom. Den første kliniske studien var godt gjennomført i en dobbeltblinda studie av 22 voksne pasienter med alvorlige Tourette symptomer over 6 uker. De fikk både cannabis olje og placebo over to til seks uker, og professor Ian McGregor ved University of Sydney sier: «Dette er et vanskelig syndrom å behandle og som påvirker livskvaliteten til mange. Det er gledelig at resultatene gir sterk dokumentasjon på en alternativ behandlingsmetode for disse pasientene.» Han mener medisinsk cannabis gjør en livsforandrende forskjell for personer med Tourettes syndrom og deres familier.

Sigurd Hortemo, overlege ved Statens legemiddelverk sier testen er godt gjennomført, men synes testen er for liten og kort til at man kan se om THC/CBD er effektivt ved langvarig bruk. Hortemo sier mye mer dokumentasjon er nødvendig før et cannabis – legemiddel blir godkjent i EU og Norge, men at leger kan velge å tilby utprøvende behandling.

Vel, at Norge er treige og trenger femti år på å godkjenne en naturmedisin er ikke noe nytt. Jeg vil nok tro EU er kjappere her. For meg er det uforståelig at cannabis som medisin må testes ut i årtier før det blir godkjent. Dette er jo fantastiske nyheter for personer med Tourettes syndrom, så jeg håper dette kan bli et tilbud til alle som trenger det.

Farmasøytiske medisiner har en lang liste med bivirkninger, og ofte får man ikke god nok livskvalitet. Allikevel blir ikke det sett rart på 🤔. Jeg har ikke tall på alle epilepsi medisinene jeg måtte teste ut før jeg fant en jeg kunne leve med bivirkningene. Siden jeg ikke ble anfallsfri prøvde jeg mange epilepsi medisiner i tillegg, men til slutt ga jeg opp. Bivirkningene var for store. Det samme skjedde da jeg måtte begynne med parkinson medisiner. Bivirkningene var så store, at livskvaliteten var lik 0. Jeg er så lykkelig for at jeg kan bruke cannabis for alle plagene mine. Sykdommen er ikke borte og ingen dager er like, men jeg har stor livskvalitet.

Medisiner mot Tourettes syndrom har også mye bivirkninger, og det er sjeldent at noen i det hele tatt får et godt liv. Ingen spør om langtidsvirkningene av farmasøytiske medisiner, og at det tar liv er det ikke tvil om. Cannabis er en naturlig plante med få eller ingen bivirkninger, og det er aldri registrert et dødsfall. Hvorfor i all verden kan ikke syke mennesker få lov til å bruke en medisin som gir livskvalitet?

Livet er her og nå. Jeg tenker ikke på hva som «kan» skje i fremtiden. Så lenge livet er godt nå er jeg fornøyd, for det var det ikke før jeg starta med cannabis. Vel, da får vi bare vente å se hvor lang tid det tar før verden følger etter resultatene fra Australia.

Det ble stille i huset etter at Stella og lillegutt reiste tilbake til Norge, men du verden for noen flotte minner vi har fått. Nå har min bror og hans sønn kommet på besøk, men de er heldigvis voksne og klarer seg på egenhånd. Det herjer en stor skogbrann på Tenerife nå, men det er heldigvis langt unna oss. Så her ligger det an til en flott helg, og det håper jeg dere får også. Husk at livet er her og nå 🥰

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x