CBD mot smerter

3. Juli var det syv år siden Ronald og jeg flytta til Tenerife, og dette er absolutt den varmeste sommeren vi har hatt. Hetebølgen har gjort at gradestokken ikke har vært under 30 grader en eneste dag på flere uker, så jeg må ærlig innrømme at jeg sliter litt akkurat nå. Det er ikke mye vi orker om dagen, men vi har ingen grunn til å klage. Vi holder oss bare inne eller i skyggen når sola er på det varmeste, og så tar vi oss en tur ut når temperaturen er mer behagelig. Endelig har de fått kontroll over den voldsomme brannen her på øya. Nervene har vært i høyspenn, om den skulle spre seg hit jeg bor, men heldigvis gjorde den ikke det.

Det er alltid hyggelig å komme i prat med mennesker som ikke har hørt om cannabis som medisin, for jeg bobler over av glede over å kunne fortelle. Et spørsmål som går igjen, er om CBD hjelper mot smerter? Ja, det finnes masse dokumentasjon på at CBD hjelper mot kroniske smerter ved blant annet leddgikt og MS. Bruk av opiater er alarmerende i hele verden, og de kaller det den store opioid epidemien. Overdoser og dødsfall skjer hver eneste dag, mens med cannabis er det fysisk umulig å ta en overdose hvor det ender med døden.

I Amerika ser de på alternativ behandling i forhold til opiater, og flere leger ser nå gode resultater med CBD. Flere pasienter har slutta med nevrologiske medisiner, og CBD er veldig godt tolerert med lite bivirkninger. Legene som har starta med medisinsk cannabis behandling, sier de ikke forstår hvorfor cannabis alltid blir tilbudt sist. Det er ikke logisk å proppe folk full av opiater og piller, når cannabis ikke er i nærheten av å være så farlig. THC har aldri skada indre organer, og forskning viser at CBD alene eller i kombinasjon med THC, har betydelig smertestillende effekt.

Aaron Boster er nevrolog i Ohio, USA. Han har starta et eget senter for MS pasienter (The Boster Center for Multiple Sclerosis: MS Center). Der brukes medisinsk marihuana i kombinasjon med andre behandlinger. Boster sier at CBD alene virker veldig beroligende på hjernen, og kroppen slapper mer av. Muskelspenninger slipper taket i varierende grad, og det er lettere å sove. Får vi noen timer med søvn vil vi også takle dager med smerter bedre. Verdien av å bruke en CBD smertekrem i tillegg er stor, og kan hjelpe ved flere typer smerter. CBD og THC er veldig forskjellig og binder seg til forskjellige reseptorer i hjernen. De virker derfor godt i kombinasjon.

«European Journal of Pain» utførte en test for å se om CBD kunne hjelpe mot leddgikt. En CBD gel ble smurt på rotter med leddgikt i 4 dager, og forskerne så et betydelig fall i betennelse og tegn på smerte, uten ekstra bivirkninger. Det viser seg at mennesker opplever akkurat det samme. Den samme rapporten studerte hvordan CBD kunne påvirke smerter generelt, og etter å ha samla resultatene som dekka dusinvis av studier var forskerne overbevist. Det finnes ikke tvil om at cannabis er en effektiv behandling for kroniske smerter hos voksne.

Cannabis hjelper mange på forskjellige vis, men det er kjempeviktig å finne årsaken til plagene eller sykdommen. Bruker du mye smertestillende tabletter? Da kan absolutt CBD være verdt et forsøk, for hjelper det deg kan det forandre livskvaliteten enormt. Det har det ihvertfall gjort for meg 🥰

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x