Vil myndighetene virkelig redde liv

Endelig har vi fått normale sommer temperaturer igjen, så nå koser jeg meg med å skrolle på nettet for å finne inspirasjon til å skrive. Mediene flommer over av informasjon om at vi må spise mer frukt og grønnsaker. Da er mitt spørsmål, «Hvorfor er myndighetene så opptatt av at vi skal spise «supermat» som kan gi oss et langt liv, når de tillater at vi propper oss med medisiner som tar liv»?

Vi blir bombardert med klimakrisen, og at vi må leve sunt. Allikevel selges haugevis med produkter som ødelegger helsa. Cola drikker er sterkt avhengighetsskapende, og det er bevist at det ødelegger kroppen på forskjellige måter. Allikevel blir det ikke forbudt!

Det er velkjent at alkohol skader kroppen og gir avhengighet. Familier lider og går i oppløsning, men allikevel blir ikke alkohol forbudt. Alle forskere er enige i, at tobakksprodukter gjør folk syke og tar liv, men da er det greit med advarsel på pakka 🤔

Mange mennesker er besatt av mat og påfører seg fedme og sykdom, allikevel kan man ikke slutte å selge matprodukter. Vi blir oppfordra til å leve sunnere, men valget er vårt. Vi kan bestemme sjøl hvor mye alkohol vi vil drikke, og vi bestemmer sjøl om vi vil røyke eller ikke. Da forstår jeg ikke hvorfor vi ikke kan bestemme hva slags medisiner vi skal dytte i oss også!

I går var markering av den store overdose dagen, og den ble belyst i nyhetene på NRK. Jeg ble vel ikke egentlig overraska over at de fleste overdose dødsfall er i forbindelse med sterke smertestillende legemiddel. Men at det er så mye som 80 %, var jeg ikke klar over. Tidligere var det flest som døde av heroin overdoser, så jeg må virkelig si det har skjedd en forandring. Bivirkninger og dødsfall i forbindelse med medikamenter skjer hver eneste dag rundt i verden. Derfor er det fullstendig uforståelig at cannabis ikke er lovlig som medisin. Denne fantastiske planta har få eller ingen bivirkninger, har vært brukt som medisin i tusenvis av år, og det er ALDRI registrert et dødsfall. Utrolig mange mennesker, inkludert meg, har helsegevinst av å bruke CBD olje eller røyke marihuana. Mange velger også å slappe av med en joint istedet for alkohol. Hvorfor kan ikke det være vårt eget valg?

Missbruk er ødeleggende samme hva det gjelder, om det er mat, drikke eller medisiner, men vi nektes ikke alt som gir avhengighet av den grunn.

Er myndighetene virkelig opptatt av at vi skal ha et langt liv? Da kan jeg ikke fatte hvorfor cannabis ikke er lovlig som medisin. Siden de er så bekymra for helsa vår, er det uforståelig at de nekter syke mennesker en plante som gir stor livskvalitet. Jeg er helt overbevist om at mange liv kunne vært spart, hvis smertepasienter kunne bruke cannabis i stedet for avhengighetsskapende piller. Det er rett og slett uforståelig og meningsløst. De leter etter en utvei, og så ligger den rett foran nesa deres.

Hallo! Finnes ingen fornuftige og oppegående politikere? Begynn å lytte til folk!

Jeg håper mange vil delta på cannabis markeringen på Stortorvet i Oslo 7. September kl.14.00. Før eller siden må appellene nå frem, og noen må lytte og ta til vettet. Det er ihvertfall lov å håpe.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x