Cannabis i kreftbehandling

Juni i fjor, ble jeg kontakta av en mann med prostata kreft. Han hadde lest om meg og hvor god effekt jeg har av cannabis som medisin, og derfor trengte han noen råd. Han skrev: «Jeg har lest om deg og din bruk av CBD. Jeg har prostata kreft, er operert og brukt CBD olje siden mars, har lest at det kan ha god virkning på kreft. Frem til nå har det ikke vist noe positivt. Kunne tenkt meg en prat med deg hvis du vil det.»

Vi hadde en kjempehyggelig telefon samtale, og det føltes godt å kunne hjelpe. Legene hadde sagt at han var nødt til å starte med kreftbehandling, for PSA verdiene hadde bare gått nedover og nedover. Det hadde han ikke lyst til, så han bestilte CBD olje på nettet. Det viste seg at oljen han brukte ikke inneholdt THC, så det var ikke det minste rart den ikke virka. Jeg forklarte at det er stor forskjell på CBD olje, og alt er ikke like bra. Dessuten forklarte jeg hvor viktig det er med THC i kreftbehandling. Mange personer med forskjellige typer kreft har fått hjelp av cannabis behandling, men her er det kjempeviktig med større doser med THC.

Jeg anbefalte denne mannen å ta kontakt med en i utlandet som jeg visste hadde hjulpet flere med kreft. Problemet var at han måtte ta sjansen på å reise og hente oljen sjøl, og i verste fall kunne bli tatt for smugling av narkotika. Dette er en mann som hadde mange år igjen å arbeide og leve, så han var villig til å ta sjansen. Jeg tror ikke noen kan forestille seg hvordan det er å få en kreftdiagnose, for det er jo en sykdom vi alle forbinder med døden. Vi holdt kontakten, og jeg ga han råd underveis. Heldigvis fikk han oljen trygt til Norge, og jeg ble veldig glad da jeg fikk oppdatering i august.

«Fikk svar på ny PSA test i går, verdien er den samme som i juni da jeg begynte kuren, da hadde den steget hver måned siden februar, da har det i alle fall flatet ut så får håpe det er en nedgang på neste måling først i oktober.» Det var absolutt gode nyheter, og jeg var kjempeglad på hans vegne. I januar fikk jeg en ny melding. «Ja nå ser jeg håp der fremme, PSA verdien er gått ned.

Denne mannen hadde reist til utlandet og henta olje en gang til, men det fulgte med mye usikkerhet med å skaffe olje på egenhånd. En ting er at det kosta mye og spenningen om behandlingen virker, men det er forferdelig å vite at du gjør noe som er ulovlig. Jeg må innrømme at jeg bekymra meg skikkelig på hans vegne.

I slutten av februar 2023, var det en engstelig mann som kontakta meg igjen. Han slet psykisk med å skulle reise og hente mer olje og følte seg ikke trygg. Heldigvis kunne jeg nå fortelle, at jeg hadde fått vite om et legesenter i Danmark hvor de behandler pasientene med cannabis. Så jeg anbefalte han å kontakte de, og det gjorde han.

Horsted Institute i København, er et privat legesenter som drives av Tina Horsted. Hun er en av verdens ledende leger innen cannabis behandling, og alle som arbeider der har spesialisert seg innen cannabis som medisin. Målet er å hjelpe pasientene til å få større livskvalitet, om det er for kreft, kroniske smerter, angst eller søvnproblemer.

Folk i hopetall kan fortelle at cannabis har hjulpet de å bli kvitt kreften, så legene bør jo juble! Her leter de etter en kur, og så er den rett foran nesa deres. Allikevel blir ingenting gjort 🤔 Det henger rett og slett ikke på greip!

I går hadde jeg en ny melding i fra denne mannen: «Bruker stenocare + fire forskjellige tablettyper. PSA har gått ned MYE siden jeg begynte der i vår, fikk også prøvesvar denne uka og fortsatt litt ned. Reiser ned dit hver tredje måned for prat med lege og kjøpe med det jeg trenger. Det koster men det får ikke hjelpe så lenge det virker.»

Åh, så letta og glad jeg ble 🥰 Det er fantastisk at denne mannen får hjelp, men det er tragisk at han og mange andre må reise til utlandet for å få en naturmedisin som faktisk virker. Med alle opplysninger som finnes på nettet, er det ikke tvil om at CBD og cannabis generelt hjelper syke mennesker. En leges største plikt må vel være å hjelpe pasientene til mest mulig livskvalitet? Hvordan kan det da forsvares at vi skal pumpes full av farmasøytiske medisiner som ødelegger kroppen og tar liv hver eneste dag? Vi får høre at de er bekymra for langtidsvirkningene ved bruk av cannabis. Hva så? Livet er her og nå. Jeg bekymrer meg over hodet ikke om det, når jeg vet jeg bruker en naturlig plante som har ingen til få bivirkninger, og det er aldri registrert et dødsfall av. Med alle bivirkningene jeg fikk av epilepsi medisiner og parkinson medisiner skal jeg love dere jeg hadde bekymring, 😒 for livskvaliteten var lik 0. Hallo!!! Nå må myndighetene våkne.

Lørdag hadde Dagbladet en reportasje om meg, om hvordan jeg ble behandla i tollen da jeg kom til Norge i juni. Grensedivisjonen hadde mottatt klagen min 27.juni, og etter at Dagbladet var i kontakt med de, har de lovet en grundig gjennomgang av hendelsen. Så nå blir det spennende å se hvor lang tid det tar. Journalisten som skrev om meg kunne fortelle at reportasjen hadde høyt lesertall, og hun hadde blitt kontakta av mange som hadde opplevd lignende.

Jeg tenker på hvor urettferdig og vanskelig norske myndigheter gjør det. Her er vi mange cannabis pasienter som har lovlig og riktig legeerklæring, og da er det tragisk at vi skal bli behandla som kriminelle i tollen. Heldigvis bor jeg ikke i Norge og må gå igjennom dette regelmessig, men jeg tenker på min venn og mange andre som kan bli utsatt for dette hver gang de skal hente medisinene sine. Tolletaten bør ihvertfall vise empati, for dette er ikke noe folk gjør for moro skyld. Hallo, Norge! Våkn opp

Jeg vil anbefale dere å se dokumentaren: Run from the cure – Rick Simpson story. Den finnes på YouTube.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x