Cannabisforskningens far

Innimellom møter jeg på mennesker som ikke tror CBD har noen effekt, og det er veldig synd. Jeg bebreider de ikke, for spesielt i Norge finnes lite informasjon. Cannabis som medisin er på full fart inn i medisinsk behandling verden over, og det er sannelig på tide. Dette er ikke noe nytt, og takket være internett får flere kjennskap til CBD.

Det var faktisk igjennom en YouTube video at jeg fikk kjennskap til CBD olje mot epilepsi, og jeg skal ærlig innrømme jeg var skeptisk. Epilepsi er tross alt utløst av en skade på hjernen, så jeg kunne ikke forstå hvordan en flaske med cannabis olje kunne hjelpe mot det. Det er lov å være kritisk, men jeg er jammen glad for at jeg tok sjansen.

Heldigvis fikk jeg time hos en cannabis lege som kunne veilede meg, og overraskelsen var stor over at CBD olje og THC olje kunne hjelpe meg med plagene mine. Mangel på dopamin i hjernen gjør at jeg har parkinsonisme. Dette gjør at jeg har store problemer med å bevege meg, og muskelstivheten er enorm. Parkinson medisiner og epilepsi medisiner ga meg store bivirkninger, så jeg er utrolig takknemlig for at jeg kan bruke en naturlig medisin i stedet.

Dette er absolutt ikke noe nytt. Dr. Raphael Mechoulam, var en israelsk organisk kjemiker og professor ved det Hebraiske Universitetet i Jerusalem. Han ble født i 1930 og døde 10. mars 2023, 92 år gammel. Han brukte nesten hele livet sitt på å forske på cannabis som medisin og ble derfor kalt «cannabisforskningens far». På begynnelsen av 1960 tallet oppdaga han strukturen til cannabidiol (CBD) og delta 9 – tetrahydrocannabinol (THC). THC er det virkestoffet som har psykoaktive virkestoffer og kan derfor gjøre deg høy, mens CBD har antipsykotiske egenskaper. Begge har enormt medisinsk virkning.

Takket være Dr. Mechoulam har CBD blitt kjent verden over. I 1995 samarbeida han med professor Francisco Guimaraes, hvor de kunne levere en rapport om vellykka behandling med CBD av en person med schizofreni. Dette gjorde at de kasta nytt lys over det endocannabinoide systemets rolle i en rekke sykdommer. Alt fra schizofreni, posttraumatisk stress lidelse (PTSD), epilepsi, Parkinsons, kroniske smerter, kreft også videre.

Dr. Mechoulam brant virkelig for sitt arbeide og vant mange priser for sin forskning. Selv om han ble pensjonist jobba han aktivt med forskning, helt inntil noen få uker før han døde. Han var oppgitt over myndighetene i de landene som ikke ville anerkjenne cannabis til medisinsk behandling, for denne planta er rett og slett en gave til oss mennesker. Jeg anbefaler alle å se dokumentaren «The Scientist», for dette er en sterk film som gir svar på det meste. På You Tube ligger mange intervjuer med denne fantastiske mannen.

Som dere ser er ikke dette noe nytt, for forskningen har pågått i mange tiår. Derfor er det så uforståelig at myndighetene i mange land, inkludert Norge, lukker øynene. Hvor mange er det ikke som strever med bivirkninger av medisiner, akkurat som meg? Jeg hadde ingen livskvalitet før jeg starta med cannabis, så dette burde være et tilbud til alle som ønsker det. Sykdommen blir ikke borte, men å få symptomlindring gjør at jeg kan ha et så normalt liv som mulig. Det er det viktigste.

Om du strever med søvn, smerter, angst eller andre ting, kan CBD olje være til stor hjelp. Bare pass på å ta en bakgrunnssjekk av oljen først. Vil du prøve CBD olje i Norge kan du gå inn på nettbutikken til margitvea.no. Ikke vær redd for å prøve, for kan du få bedre livskvalitet er det så verdt pengene.

Folk dør i hopetall av farmasøytiske medisiner, mens med cannabis er det aldri registrert et eneste dødsfall. Mange er altfor ukritiske til medisiner , for så lenge legen anbefaler en medisin føler man seg trygg. Så enkelt er det ikke, for mange ganger må legen prøve seg frem. De vet medisinene kan gi store bivirkninger, men det er det verktøyet de har. Heldigvis har mange leger verden over begynt å behandle pasientene sine med cannabis, og resultatene er enestående.

Legemiddelverket skriver dette om CBD: CBD er et av mange stoffer man finner i cannabisplanten og har minimal eller ingen rusgivende effekt. CBD er godt tolerert med med lite bivirkninger.THC har aldri skada indre organer, og forskning viser at CBD alene eller i kombinasjon med THC har betydelig smertestillende effekt.

Med andre ord finnes ingen grunn til å være redd for å prøve. Dette er ikke tull eller placebo som enkelte tror, men i aller høyeste grad en naturlig plante som har vært brukt som medisin i tusenvis av år. Jeg blir alltid ivrig etter å fortelle om hvordan cannabis har forandra livet mitt, for dette er min eneste mulighet til livskvalitet. Jeg håper opplysninger kan gjøre at tvilere forandrer mening, for livet er her og nå. Livet kan være fantastisk, og derfor setter jeg pris på hver eneste dag.

Nå skal Ronald og jeg ha en rolig helg, for dagene går fort mot jul. Vi gleder oss enormt til å samle noen av barna våre og det yngste barnebarnet. Ha en strålende uke, unngå stress og kos deg så mye som mulig.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x