Medisinsk cannabis i smertebehandling

Et spørsmål som går igjen, er om CBD hjelper mot smerter, og svaret er ganske enkelt «ja!» Problemet er at det ikke finnes noen enkel oppskrift, derfor må styrke og dosering prøves ut på hver enkelt pasient. Sånn er det jo egentlig med farmasøytiske medisiner også, for en medisin som virker godt for en virker kanskje ikke i det hele tatt for en annen.

Et annet problem er at det finnes tusenvis av CBD olje på markedet, og mange av disse har veldig dårlig kvalitet. Det hjelper ikke at flaska ser fin ut, når innholdet har null effekt. Nå har jeg testa 13 forskjellige CBD oljer, og jeg må si jeg er overraska over hvor store forskjeller det er. Når folk skal kjøpe CBD olje for første gang tenker de ikke på om det er et CBD Isolat (kun CBD), bredspektret (CBD med alle cannabinoider, terpener o.s.v. men ikke THC), eller fullspektret CBD olje som inneholder alt. De aller fleste spør bare etter CBD olje, og virker ikke den tenker de at CBD virker ikke på meg. Det er utrolig synd, for de fleste har god effekt av CBD olje.

Kroppen vår reagerer veldig forskjellig, så noen klarer seg fint med et CBD Isolat, men ved store nervesmerter vil jeg anbefale en fullspektret olje. Mange har det også sånn som meg, og må bruke THC olje ved siden av. Man må rett og slett prøve seg frem for å finne det som passer for seg.

Nå finnes mye forskning og erfaringer på cannabis mot smerter. Tyske forskere utførte en undersøkelse med cannabis medisin på over 200 pasienter. Flesteparten led av kroniske smerter og mange beskrev cannabis som «mer effektivt» enn tidligere behandlinger med farmasøytisk medisin. Så mange som 94% fikk en mer positiv holdning til cannabis etter behandlingen. Disse funnene stemmer godt overens med tidligere forskning, hvor pasienter kunne fortelle om betydelige reduksjoner i sine daglige smertenivåer.

Cannabis Now skriver: «Resultatene av denne tverrsnitt undersøkelsen tyder på at de fleste undersøkte polikliniske pasienter behandlet med reseptbelagte cannabinoider i Tyskland subjektivt opplever helsemessige fordeler og symptomreduksjon assosiert med disse terapiene,» konkluderte studiens forfattere. Nye data er publisert i tidsskriftet Frontiers in Medicine.

Tyskland har virkelig forstått helsegevinsten ved å bruke medisinsk cannabis, og alle lisensierte leger kan foreskrive THC-holdige cannabinoider på narkotiske resepter. Cannabinoider med et innhold under 0,2% THC er ikke reseptbelagt og er vanligvis på markedet som kosttilskudd. I Australia, Storbritannia, Frankrike og USA, er cannabinoider ofte foreskrevet for smerte, så her kan ihvertfall Norge skaffe seg opplysninger.

Ved smertebehandling trenger man gjerne litt lengre tid før det virker. CBD oljen må tas regelmessig, så det blir jevn tilførsel og jevn flyt i kroppen. For noen kan det gå flere uker før de får effekt, så det gjelder å være tålmodig. CBD er godt tolerert med lite bivirkninger, og THC har aldri skada indre organer. Det er betryggende å vite, for da trenger man ikke bekymre seg for å skade kroppen sånn som farmasøytiske medisiner gjør.

Forskning viser at CBD alene eller i kombinasjon med THC har betydelig smertestillende effekt. Cannabis lege Rachna Patel, har god erfaring med å behandle pasientene sine med cannabis, og på YouTube svarer hun på spørsmål om nervesmerter (CBD for neuropathy, (nerve pain). Hun forteller at hun har sett på 5 studier fra forskere på nevropatisk smerte, og hun har gjort de samme erfaringene med sine pasienter.

I videoen forklarer hun omfattende hvordan kroppen reagerer på smerte, og hvordan pasienter reduserer eller fjerner smerter med CBD olje. Dette gjør at de kan gå ned på smertestillende medisiner, og noen kan fjerne de helt. Pasientene sier at CBD virker like bra eller enda bedre enn opiater. Det bør jammen være oppløftene for myndighetene som bekymrer seg for den voksende opiat krisen, eller hva synes dere?

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x