Norge – et bakvendt land

Jeg ble så glad da jeg hørte at Tyskland har legalisert cannabis i dag, så fra første april i år vil cannabis være lovlig. For en seier, særlig for alle syke barn og voksne som trenger denne fantastiske planta for å ha livskvalitet. Det blir tillatt å dyrke opp til tre planter hjemme, og fra 1. juli vil de åpne cannabisklubber. Akkurat sånn har vi det i Spania også.

Tyskland blir det tredje EU landet som legaliserer cannabis, etter Malta og Luxemburg. En rekke land i Europa og rundt i verden har avkriminalisert cannabis, men hva gjør Norge?

Dr. Aina Mumbi, som er Norges cannabis lege, fikk i dag brev fra Statens helsetilsyn med vedtak om at hennes lege autorisasjon begrenses med umiddelbar virkning. Hva i all verden er dette? Dr. Mumbi er en dyktig lege som virkelig står på for pasientene sine, og når hun ser smertepasienter ha det mye bedre med cannabis føler hun det som en plikt å gi det som hjelper. Men så blir hun kneblet!!!? Hvordan i all verden kan det være forsvarlig?

Jeg leste nettopp at Dr. Mumbi har fått innvilga en utsettelse av autorisasjons begrensningen til 14.03. Da får hun ihvertfall litt tid på seg. Jeg må virkelig spørre om «hva i all verden tenker de med?» Disse som styrer. Om de er opptatt av livskvaliteten til folk har de bomma helt. De tenker absolutt ikke på pasientens beste. Hvordan skal cannabis pasienter få tak i medisinen sin nå? Folk blir jo tvunget ut på gata!

Jeg tenker med skrekk og gru på hvordan livet mitt hadde blitt, om jeg plutselig ikke fikk tak i cannabis medisinen min. Uten den har jeg IKKE noe LIV. Stakkars alle de som må sloss mot myndigheten for å få et verdig liv i Norge. Nei, jeg finner ikke ord. En skulle tro myndigheten i Norge er livredde for at pasientene skal bli friske. Dytt på med farmasøytiske medisiner i stedet, som gir kraftige bivirkninger og tar liv. Nei, nå er det på tide at verden går fremover, ikke tilbake.

Det rare er jo at leger kan skrive ut hvor mange Opiater de vil, mens cannabis er fy, fy! Det henger ikke på greip. Jeg kjenner jeg blir så sint. Jeg har stått på som cannabis aktivist, for å fremme cannabis som medisin i snart fem år, og så går det bakover i stedet for fremover. Nå må det snart bli et folkeopprør i Norge, for makan til overformynderi skal du lete lenge etter. Jeg føler så inderlig med alle pasientene som blir berørt av dette.

Livet er en kamp nok når man blir hardt ramma av sykdom, og da burde det ikke være en kamp å få den medisinen som gir livskvalitet. Jeg håper virkelig det ordner seg for de som bruker cannabis medisin i dag, at de kan fortsette å få hjelp. Det er tragisk at Dr. Mumbi mister autorisasjonen sin, på samme dag som Tyskland åpner opp for cannabis. Der går verden fremover, men «HALLO» Norge!!!! Finnes det ingen oppegående politikere som kan gripe inn snart?

Takket være internett får flere og flere kjennskap til medisinsk cannabis og CBD, og jeg får stadig tilbakemeldinger fra mennesker som har fått et helt nytt liv med CBD olje. Tenk hvor fantastisk det er, at vi har en plante med så stor nytteverdi. Vi har varme og deilige dager her på Tenerife nå, så helgen skal nytes til fulle. Men jeg skjønner at kampen må fortsette for å få en forandring i Norge. Vi må aldri gi opp håpet, for en dag må det komme et normalt menneske i Helsetilsynet. Eller????

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x