CBD for psykiske lidelser

Når jeg sitter og blar på nettet for å finne informasjon om cannabis som medisin, er det utrolig hvor mange artikler jeg kommer over som er misvisende. Det er neimen ikke rart at folk blir forvirra. Forskning.no, hadde en artikkel 4. november 2019, med denne overskriften: Cannabis som medisin bedrer ikke psykiske lidelser, viser stor studie.

Jeg ble ganske sjokkert over å lese om denne studien, som blir betegna som «bunnsolid.» Forskerne i studien konkluderte med at det ikke finnes belegg for å si at den kjemiske forbindelsen cannabidiol, som finnes i cannabispreparater, har effekt på psykiske lidelser, angstlidelser, ADHD, Tourettes sykdom, PTSD, psykose med mer. Videre sier de det finnes belegg for at det er sammenheng mellom virkestoffet THC fra cannabismisbruk og økt risiko for angst, psykose og depresjon. Forskerne sier det ikke er tilstrekkelig bevis for at preparater som inneholder farmasøytisk THC, kan ha en positiv effekt på psykiske lidelser.

Forskning.no gir ikke riktige opplysninger her, for når jeg leste den australske rapporten som ble publisert i The Lancet Psychiatry, fikk jeg en annen oppfatning. I artikkelen står det at de fleste studiene er av preparater som inneholder farmasøytisk THC, med eller uten CBD, og ikke av så mange produkter som inneholder kun farmasøytisk cannabidiol (CBD). Der anbefales videre forskning. Hvor misvisende er ikke artikkelen i foskning.no her? For det første gikk studien ut på å finne bevis på hvor effektivt og sikkert det var med bruk av alle typer medisinske cannabinoider, altså ikke cannabidiol (CBD) som det står i artikkelen.

Hele undersøkelsen går ut på å teste farmasøytiske cannabinoider. I rapporten som ble publisert i The Lancet Psychiatry avslutter de med:

TOLKNING: Det er knappe bevis som tyder på at cannabinoider forbedrer depressive lidelser og symptomer på angstlidelser også videre. På slutten står det: Ytterlige høykvalitetsstudier som direkte undersøker effekten av cannabinoider på behandling av psykiske lidelser er nødvendig.

Hvordan kan forskning.no skrive at cannabidiol ikke har effekt, når det er farmasøytiske medisiner med tetrahydrocannabinol (THC) som er utført i testen? Er det for å skremme folk fra å prøve CBD? Man trenger ikke å google lenge på nettet eller YouTube for å finne gode historier om hvordan CBD hjelper ved psykiske lidelser, ADHD, Tourettes syndrom, PTSD, autisme også videre. Nei, det er ikke det minste rart folk blir forvirra av alt de leser.

Jeg har fått mange tilbakemeldinger og rørende historier fra folk som har begynt med CBD olje, og det varmer hjerte mitt at både voksne og barn har fått livskvalitet. Flere av disse bruker kun isolat (bare CBD), og noen bruker fullspektret olje med under 0,2 % THC. Problemet ved å lytte til forskerne er at de bare bruker farmasøytiske cannabispreparater i testene, mens jeg vil påstå at det er de naturlige CBD oljene som er best. Selvfølgelig er det store forskjeller på CBD olje også, men alt i alt er det de naturlige oljene som er best.

Når det er snakk om medisinsk cannabis, er det mest CBD produkter fra hamp som blir brukt. Det er på grunn av det lave innholdet av THC. Ikke la dere skremme av misvisende artikler, for CBD kan virkelig gi livskvalitet når det fungerer. Det er jeg et levende bevis på. Les gjerne artikkelen jeg har skrevet tidligere ved å bla nedover på siden, eller søk på google: «Kan CBD hjelpe ved psykiske lidelser og ADHD?»

I forhold til angst, PTSD, også videre, er det viktig med et stort innhold av CBD, og mange er heldige og har rask virkning fra første dråpe. Farmasøytiske medisiner gir store bivirkninger og reduserer livskvaliteten betraktelig, og de fleste kommer seg ikke videre i livet. Da er det godt å vite at det faktisk finnes et alternativ. Det er bare så synd at myndighetene ikke ser det og heller vil skremme folk fra å prøve CBD. Se gjerne denne videoen fra Dr. Jim Collins, som har studert om CBD kan bli en antidepressiv medisin.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x