Cannabis før en operasjon

Noen ganger går ikke ferien helt som man hadde tenkt, og da gjelder det å ha forsikringen i orden. Jeg hadde gleda meg til noen gode venner skulle komme hit til Tenerife i to uker. Endelig skulle vi få tid til å være i sammen med hyggelig prat og masse kos, men dessverre gikk det ikke sånn. Min kjære venninne var så uheldig å snuble og falle, noe som resulterte i brudd i hofta etter bare fem dager på øya. Heldigvis hadde hun forsikring, men jammen har det vært mye styr for kjæresten hennes å ordne opp.

Dagen etter hun falt var en eldre venninne utsatt for det samme. Denne venninnen har dårlig syn og så ikke en kant i mørket på vei hjem fra en restaurant. Hun havna på samme sykehuset, og begge ble operert i hofta. Snakk om å være uheldige, så det er ikke bare på glatt føre man ramler. Dessverre for denne venninnen ble det mye trøbbel med forsikringsselskapet, så det endte med at hun måtte betale hele operasjonen sjøl. Det var absolutt ingen morsom opplevelse, men heldigvis hadde hun en snill og omtenksom samboer som ikke lot det stå på penger for å få dama si frisk. Hun er nå hjemme og på bedringens vei.

Dessverre har det ikke gått like greit med den andre venninnen min. Hun ligger fremdeles på sykehuset og venter nå på syketransport hjem. Da jeg besøkte henne på sykehuset spurte hun om hvordan det var å ta cannabis føre operasjonen, men det hadde jeg ikke svaret på. Hun er cannabis pasient i Norge og bruker Sativex, og dette opplyste hun heldigvis til legen. Jeg har hørt at man ikke trenger opphold av CBD Isolat (kun CBD), derfor ville jeg finne ut mer om dette.

Det viser seg at man bør være nøye før en operasjon om man bruker cannabisprodukter. Grunnen er at det kan interagere med medisiner brukt under operasjonen. Noen studier viser at man trenger mer anestesi når man bruker cannabinoider, derfor anbefales det å stoppe med alle sorter av cannabisprodukter, om det er CBD eller THC, fire uker før inngrepet. Det hadde ikke min venninne mulighet til, og derfor var det viktig at legen visste hva hun brukte.

Ærlighet er viktig for å få en vellykka operasjon og unngå komplikasjoner. Anestesilegen bør vite om du røyker, vaper eller annet før du kommer, og det er fordi de må ha kontroll på hva slags medisiner du får i deg for å våkne opp og føle deg best mulig. Cannabis kan interagere med anestsi og påvirke blodtrykk og blødning. Røykere kan få problemer med luftveiene, noe som kan påvirke pusten. Det viser seg at cannabispasienter kan trenge mer anestesi under operasjon og vil også trenge mer smertestillende etter operasjonen. De fleste som tar marihuana er ikke ærlige om hvor mye de bruker, derfor blir det en utfordring for legen å vite hvor mye medisiner som må til.

En pasient som var fast røyker av marihuana opplevde å være våken under hele operasjonen og kjente alt, uten å kunne fortelle om det, blunke eller røre seg. Det var en forferdelig traumatisk opplevelse. Legen bør vite før en operasjon om hvordan du tar cannabis, hvor lenge du har brukt det, om det er røyking, vaping, i mat, eller om du bruker CBD olje. Er du ærlig blir det lettere for anestesilegen å gi deg det du trenger for en vellykka opplevelse.

Etter operasjonen vil jeg tro det er godt å bruke cannabis igjen. Ihvertfall for de som har store smerter. Enkelte sykehus og behandlingsklinikker tilbyr faktisk cannabis i stedet for opiater til å dempe smerter. (YouTube: Cannabis for Pain Management After Surgery.) Dr. Kaveh er anestesilege og spesialist i integrativ medisin og har en meget opplysende video om bruk av cannabis før operasjon, (What they don`t tell you about cannabis before surgery – Dr. Kaveh.) Jeg anbefaler å se den, så vet du hvordan du bør forholde deg i tilfelle det blir aktuelt med en operasjon. Jeg har ihvertfall blitt litt klokere.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x