God påske

Det er nok ikke alle feriegjestene på Tenerife som er fornøyd med været akkurat nå. Gradene har sunket en del, og i dag har det veksla mellom vind, regn og litt sol. Når sola titter frem kjenner vi godt at den varmer, og vi vet at ruskevær passerer fort. Nei, vi har vel egentlig ingenting å klage på. Alle har forventninger om nydelig påskevær, samme hvor vi befinner oss, så vi får være optimister.

Dagen starta veldig tidlig i dag (06.00). Jeg skulle til Santa Cruz for å ta EEG, og det tar litt over en time for Ronald å kjøre til Candelaria sykehuset, så vi ville beregne god tid. Dessverre har jeg ikke helt kontroll på epilepsi anfallene mine lenger, og det kommer nok av en kombinasjon av stress og sjonglering med CBD oljer. Den nye nevrologen min vil ha full utredning, og det er nok fornuftig å følge opp dette. Heldigvis er hun ikke negativ til at jeg bruker cannabis som medisin, men det er noe hun ikke vil ha ansvar for. Så da gjør jeg det på egenhånd.

Siden mange spør meg angående CBD olje her på Tenerife, har jeg vært veldig ivrig etter å prøve nye CBD oljer her på øya. Det er helt sprøtt hvor stor forskjell det er på CBD oljer og kvaliteten. Selvfølgelig er det også forskjell på hvordan folk reagerer. En olje som virker godt for en, virker kanskje ikke for en annen. Uansett får jeg et visst inntrykk av hvordan en CBD olje er. Nå er det ihvertfall slutt på testing av oljer for min del, for nå må jeg tenke på helsa mi. Det viktigste er å få anfallskontroll, sånn at jeg slipper å starte med epilepsi medisiner igjen.

Ronald har ikke kommet seg etter influensaen han fikk for snart to uker siden, og hosten vil ikke slippe taket. Dermed ble det en tur på legevakta i går. Han kom hjem med fem forskjellige medisiner, så det vil nok gjøre susen i løpet av noen dager. Det blir hyggelig at vi kan gjøre ting i sammen igjen, for nå har jeg farta rundt på egenhånd. Jeg er kjempeglad for at jeg har elektrisk rullestol. Det gjør meg veldig selvstendig, og jeg tar alltid på meg et armbånd hvor det står jeg har EPILEPSI. Det gir meg en trygghet, men jeg gidder ikke å tenke på at noe skal skje.

Påsken for to år siden, var jeg hovedoppslaget i Dagbladet Magasinet. Ved å dele min historie i Norges nest største avis, tenkte jeg det ville bli fremgang om cannabis som medisin. Men, nei da! Lite har skjedd, og jeg må si det forundrer meg. Kjempemange mennesker har kontakta meg, og hadde interessen vært like stor blant politikerene hadde det ikke vært noen sak. Kanskje vi bør kreve en folkeavstemning?

Selv om cannabis blir godkjent til medisinsk behandling, er det ikke dermed sagt at alle vil bruke det, men folk bør ha et valg. Noen kan klare seg med kun CBD olje, mens andre må ha større mengder THC i tillegg, sånn som meg. Noen må supplere med medisiner, og da kan CBD gjøre at de tåler medisinen bedre. Alt i alt er det livskvaliteten det handler om. Vi får håpe myndighetene i alle land vil ta til fornuft og tenke på folkets beste. Det er lov å håpe.

Nå ligger påskehøytiden foran oss, og Ronald og jeg skal hygge oss i sammen med begge sønnene våre. Påske er litt som julen føler jeg, for da er det ekstra kos å være i sammen med familien. Vi håper å få tatt en biltur oppover i fjellet, og finne en rasteplass under furutrærne. Da kan vi grille pølser og samtidig kjenne lukten av mat og skog. Høres ikke det flott ut?

Nå tar jeg påskeferie, så da blir det ikke nytt innlegg før om to uker. Om det blir sol eller møkkavær, kos dere som best dere kan. Riktig god påske.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x