Trekkfuglene drar hjem

Da har våren kommet for fullt, og jeg synes det er den aller fineste årstiden vi har. Etter en lang og kald vinter i mange land er det akkurat som at alt våkner til liv. Særlig da vi bodde i Norge merka vi det godt når snøen forsvant og sola ga varmegrader. Så fort det ble varmt utenfor husveggen var det ut å sitte med litt varm drikke i koppen, og dette er også tiden hvor mange tar den første ute pilsen.

Jeg savner absolutt ikke de norske vinterene, for her på Tenerife kan jeg nyte varmen og være ute hele året. Det gir meg livskvalitet, men jeg savner døtrene og barnebarna og tenker på de hver eneste dag. Det er trist at jeg ikke får delta i livet til barnebarna og se de vokse opp, men uten cannabis som medisin har jeg ikke et liv. Så alt kommer med en pris.

Vi hadde stor hage da vi bodde i Norge, og det var helt magisk å se hvordan knopper på trærne begynte å spire, gresset ble grønt og blomster dukka opp i tur og orden. Det var akkurat som om både naturen og mennesker våkna til liv. Noe som er forunderlig er hvordan trekkfuglene flyr i flokk til varmere strøk om vinteren, for så å finne veien tilbake på våren.

Grønne trær, blomster og fuglekvitter 🥰 Jo, jeg skjønner godt at nordmenn som overvintrer på Tenerife vender tilbake til vår og sommer i Norge, akkurat som trekkfuglene. De fleste vennene våre har reist hjem, og så begynner de å komme tilbake i midten av september. Alle har det til felles at de elsker å tilbringe vinteren her på Tenerife, og det skjønner jeg veldig godt. Livet her på øya er fantastisk hele året, så jeg er virkelig takknemlig for at Ronald og jeg bor her.

Det fine er at vi merker årstidene her også. På vinteren er det kaldere i skyggen og på kveldstid, men i sola kan man ligge langflat og nyte varmen. Med kjøligere kvelder er det kos med stearinlys på bordet og vi blir aldri lei de vakre solnedgangene vi kan se fra terrassen.

I februar starta mandeltreblomstringen, og det er utrolig vakkert å se de lyserosa blomstene i full blomst. Så går det slag i slag her også, med blomster i alle farger. Da er det ekstra koselig med en biltur rundt på øya, for vi blir virkelig i godt humør av å se all den vakre naturen. Hver dag er en gave, og her står jeg opp til fuglekvitter hver dag hele året. Ja, livet er virkelig godt her på Tenerife.

På onsdag hadde Ronald og jeg lunsj med noen få venner i Los Cristianos, og så gikk vi langs strandpromenaden på vei hjem. Alle har like artig av at jeg sier: «vi går!» Vi gjør jo det, for rullestolen er på en måte beina mine, ikke sant? Siden Ronald fikk influensa som gikk over til bronkitt har vi ikke rusla ute på mange uker. Det var helt herlig å ha en skikkelig kosedag i sammen igjen.

Calimaen hadde så vidt starta på onsdag, så det var litt grått i lufta. I dag ligger tåka tykt med mye støv i lufta. Med 35 grader kan man trygt si det er varmt, så jeg er veldig glad for at det bare varer noen dager. Uansett nyter vi dagene, og det skal bli godt å få en roligere vår. Det blir en stillere periode her på Tenerife, siden vinterturistene fra mange land vender nesa hjem igjen. Men så fort sommerferien starter blir det fullt med turister igjen.

Jeg elsker å møte på glade mennesker som kommer hit på ferie, for smil, latter og glede gjør noe med humøret. Om du er på Tenerife, i Norge eller et annet land, ta deg tid til å nyte våren. Det er virkelig tiden hvor alt våkner til liv, og livet kan være helt fantastisk ❤️

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x