CBD som smertebehandling hos mennesker og dyr

De aller fleste som kontakter meg ønsker råd om CBD og smerter. Når smertene styrer livet er det ikke rart at mange ønsker å finne noe som hjelper, og CBD kan faktisk hjelpe. Etterhvert som vi blir eldre kan det dukke opp vondter her og der, men i mange tilfeller blir smertene så store at det går utover livskvaliteten. Sånn er det også for dyr.

Akkurat som meg og deg kan dyr få problemer med helsa, som smerter, angst, artrose, epilepsi og andre ting. Det er forferdelig å se dyr lide, derfor er det fantastisk at det finnes muligheter også for de. For mange er hunden eller katten det kjæreste de har, og da vil de gjerne gjøre hva som helst når kjæledyret har det vondt.

Veterinærer i flere land har begynt å ta CBD inn i behandlingen. Alt fra krypdyr til store elefanter har fått gode resultater med CBD. Dyreparken i Warszawa bruker CBD til å behandle særlig stressa dyr. Til og med elefanter. Elefanter i fangenskap blir ofte engstelige, og med alderen får de smerter og plager, men i denne dyrehagen er de klare på at CBD ikke er narkotika. De ser hvordan CBD hjelper stressa dyr til å slappe av, og siden den har anti inflammatorisk virkning kan den hjelpe på forskjellige områder. You Tube: Warsaw Zoo To Test CBD on Stressed Elephants.

Mexico ligger på toppen når det gjelder veterinærer og cannabis behandling, og der er det fullt lovlig å behandle dyr med cannabis. ICAN Vets, er et selskap i Mexico som utdanner veterinærer i medisinsk cannabis bruk, og vi kan virkelig se med beundring på hva de får til. De driver også med forskning og ser gode resultater med CBD behandling for katter, hunder og andre dyr.

Dr. Quetzalli Hernandez, er en veterinær som hadde ansvaret for elefanten Nida i en dyrepark i Mexico. Den 55 år gamle asiatiske elefanten slet med sterke smerter, vekta gikk nedover, og elefanten var tydelig deprimert. Veterinæren hadde prøvd alt av medisiner og trodde alt håp var ute, men så ble CBD redningen. Fra håpløshet ble det full glede.

Dr. Hernandez hadde sett så gode resultater på andre dyr, så i samråd med sjefen og andre veterinærer ble de enige om å prøve CBD på elefanten som en siste utvei. Hun starta med en lav dose CBD olje som ble blanda i frukten til Nida, og bare i løpet av noen få dager så de kjemperesultater. Elefanten la på seg og humøret ble mye bedre. Nida hadde hatt store problemer med å gå på grunn av sprekker i fotputene, men nå ble sårene lega og elefanten kunne gå igjen. Er ikke det fantastisk?

Alle ble positivt overraska, men det som overraska veterinærene mest var hvor lite CBD som skulle til. En skulle tro at en svær elefant måtte ha store mengder med CBD, men i dette tilfellet stemte ikke det. Denne informasjonen måtte ut, sånn at veterinærer andre steder ikke starta med å overdosere. Mange kan klare seg med en dose CBD på morgenen og en dose om kvelden. Akkurat som for oss mennesker anbefales det å starte med lav dose morgen og kveld. Før dagbok for å se forandring, alt fra symptomer, humør, søvn, aktivitet og så videre.

Veterinærer i California og Australia har også gode resultater med CBD, så det er flere steder som har åpna opp for cannabis behandling til dyr. Dessverre er det enda en lang vei å gå også her. Akkurat som for oss mennesker, er det alltid tvilere, og de som ser på CBD som et rusmiddel. Det er helt ufattelig at en naturlig medisin som gir null rus kommer i den kategorien. Jeg forstår bare ikke hvordan dette kan være mulig. Målet må jo være å hjelpe mennesker og dyr til et så godt liv som mulig.

Om du eller dyret ditt skal prøve CBD må du sjekke bakgrunnen til produktet nøye. Husk at i mange tilfeller holder det med CBD uten THC, og det gjelder for både barn og dyr. Det finnes masse informasjon på YouTube om bestemte sykdommer, så ta deg tid til å finne ut mest mulig på forhånd. Dessverre når det gjelder CBD må man prøve seg frem, for det finnes ingen enkel oppskrift som gjelder for alle.

Jeg synes det er flott at både leger og veterinærer utdannes innen medisinsk cannabis, og før eller siden må jo forskningen og erfaringer utgjøre en forskjell. Det er vel ingen andre planter som er forska så mye på over så mange år, så nå er det virkelig på tide at cannabis får den plassen den fortjener.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x