CBD i behandling av psoriasis

Millioner av mennesker verden over lider av psoriasis. Dette er en kronisk inflammatorisk sykdom som forårsaker store plager for pasienten, og kan påvirke livskvaliteten enormt. Som ved mange andre lidelser varierer utbruddene fra person til person. Runde røde merker som er dekka av grå/sølvaktige skjell kan oppstå overalt på kroppen, men vanligst kommer de rundt albuer, knær, hodebunn, hender og føtter. Disse klør forferdelig, og ved å klø blir det bare verre og smertefullt.

Det finnes masse farmasøytiske legemidler for å dempe symptomene ved psoriasis, men de fleste av disse har voldsomme bivirkninger. Salver med steroider og lysbehandling er en mulighet, men dette er ikke bra i lengden. Mange ønsker ikke å bruke medisiner resten av livet, derfor søker de etter alternativ behandling, og det skjønner jeg veldig godt. Tusenenvis av pasienter har starta opp med CBD behandling med kjempegode resultater, og det må være en lettelse å få bukt med så alvorlige plager.

Israel, er verdensledende innen medisinsk cannabisforskning og et av få land i verden som regelmessig godkjenner forskningsstudier på cannabis. Dette er mye takket være Dr. Raphael Mechoulam, som forska på dette i hele sitt liv. Professor Aviv Barzilai ved Sheba Medical Center, kom ut med en studie på psoriasis og CBD i desember 2018. Releaf- hadde en artikkel 5. August 2023, – Låser opp fordelene med CBD olje for psoriasis. Ved å smøre en CBD salve på de berørte områdene var det tydelig bedring, så dette var gode nyheter. Flere lignende studier er utført de siste årene, og alle ser positive resultater. Det testes og testes.

Forskere har studert hvordan CBD virker inn på tørr og irritert/betent hud, og de ser svært lovende resultater. Ved å bruke en CBD krem på de berørte område har forskerne sett hvordan den fukter huden og gir den elastitet. Det anbefales samtidig inntak av CBD olje et par ganger om dagen, og det kan gå fra to til fire uker før resultatene kommer.

Jeg synes det er utrolig trist at disse opplysningene ikke kommer frem, for det kunnet hjulpe så mange mennesker. Forskerne ser at CBD har svært lite bivirkninger i forhold til farmasøytiske medisiner, så jeg kan bare ikke fatte hvorfor de hele tiden sier: «mer forskning må til». Alle vitnesbyrd fra tusenvis av pasienter burde absolutt telle, så det er ingen grunn til ikke å forsøke.

Om du ønsker å prøve CBD for psoriasis må du være nøye om du går på andre medisiner. Snakk med legen din. Det er viktig at CBD olje og CBD krem er 100% økologisk, og produktene må ha tredjeparts lab rapporter. Om CBD ikke kan kurere sykdommen kan symptomene kanskje reduseres betraktelig. Da er det virkelig verdt et forsøk.

Jeg er så glad for at jeg kan bruke medisinsk cannabis for å dempe mine plager. Sykdommen blir ikke borte, men så lenge jeg har livskvalitet er jeg strålende fornøyd. Nå har jeg hatt mange fine dager, og i dag skal jeg ut å kose meg i sammen med gode venner. Sola stråler, og det samme gjør jeg. Bedre kan det ikke bli. Ha en kjempefin helg.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x