HURRA for Norge

I dag er det Norges nasjonaldag, og det er en stor begivenhet for nordmenn verden over 🇧🇻

17. Mai, er den store dagen for både barn og voksne, hvor alle tar på seg finklærne eller flotte bunader. Familien samles, og på denne dagen får de fleste barn spise hvor mye is de vil.

Musikkorps spiller i gatene og i barnetogene (parader) rundt i hele landet, og det er en magisk stemning. Det er kjempehyggelig å se alle de glade barna vifte med det vakre flagget vårt og synge de fine Mai sangene. Kan dere tenke dere hvordan det lyder når flere tusen barn synger: «Ja, vi elsker dette landet?»

Denne dagen står for frihet og fred i Norge, og vi får virkelig håpe at det varer. Jeg er så utrolig glad for at vi har den norske sjømannskirken her på Tenerife, for på den måten får jeg tatt vare på noen av de norske tradisjonene. Sjømannskirken er helt avhengig av økonomisk støtte for å holde det gående, så derfor er det flott at det finnes mange glade givere

Her på Tenerife er vi så heldige at noen har sponsa et spansk musikkorps, år etter år. De er kjempeflinke til å spille og koser seg like mye som oss, så her får vi skikkelig norsk stemning. Det er alltid mange fastboende og ferierende nordmenn som deltar i paraden, og jeg hadde aldri trodd jeg skulle kose meg så mye med det.

Det er litt morsomt å tenke på, at jeg sa en gang i tiden at jeg aldri kom til å delta i et 17. Mai tog i utlandet, men så feil kan man ta. Ronald holder fremdeles på den, og nå klarer jeg meg jo fint sjøl siden jeg har elektrisk rullestol. Jeg storkoser meg med å delta, og det er utrolig morsomt å se spanjoler vifte med flagget sitt og vinke fra balkonger og restauranter. Dette er en artig begivenhet for andre turister også som smiler og vinker, så det er skikkelig gøy å spre glede.

Paraden starter kl. 17.00 i Los Cristianos, og etterpå er det feiring i sjømannskirken. Da er det mulighet for pølser, kaker, brus også videre, og selvfølgelig blir det sang/taler og loddtrekning. Ja, her har vi det virkelig fint.

Gratulerer med dagen alle nordmenn 🇧🇻🇧🇻🇧🇻 og til alle dere andre – Ha en strålende dag 🥰 Jeg deler med dere et dikt jeg har laget.

Et eventyrlig liv jeg lever på vakre Tenerife, paradis på jord. Uansett er jeg stolt nordmann i mitt hjerte, mitt hjemland langt i nord.

17. Mai, vår nasjonaldag feires med korpsmusikk og glede fra morgen til kveld. Det vakre flagget vårt vaier i hele landet som symbol på frihet og hell.

Glade barn marsjerer i tog og synger om Norge i rødt hvitt og blått 🇧🇻 Det rike og vakre landet som sørger for at vi har det så godt.

Gratulerer, kjære Norge! Mitt hjemland der i nord. I hjerte er jeg nordmann, samme hvor i verden jeg bor ❤️

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x