Langtidsforskning på medisinsk cannabis

Alle har vi vel vært i den situasjonen at vi glemmer noe uten at det blir et problem. Man kan bli irritert på barna eller ektefellen hvis de har glemt noe som vi syntes var viktig, men det er når hukommelsen bremser livskvaliteten det blir vanskelig. Legene tror man ikke kan gjøre noe med det annet enn å gi medisiner, for når hjernecellene dør er det ikke håp. Heldigvis finnes det forskere som har tro på medisinsk cannabis, og nå kommer mer av dette frem. Studier har pågått rundt i verden i mange år, og nå viser hjerneskanninger etter inntak av cannabis mer aktivitet i frontallappen etter tre måneders bruk. Er ikke det fantastisk?

Flere studier på mus har vist at CBD med lavere innhold av THC kan gjenopprette tapte funksjoner i hjernen. Mange leger har testa dette ut på pasienter med demens, og eldre personer opplever at de sover bedre, har mindre smerter, og derfor blir også tankene klarere. Noe som igjen gir de mye større velvære. Langtidsstudier har pågått i Canada siden årtusen skifte, men en som spesielt har utmerka seg er hjerneforsker Staci Gruber. Hun blir kalt for Pot Doc av tidligere forskningsdeltakere, fordi hun viste så stor interesse for cannabis bruken deres. «Min jobb er å kartlegge hva de bruker, hvordan de bruker det og hva som skjer,» sa hun.

Dr. Gruber har i mange år arbeida for å finne svar på det gode, det dårlige og sannheten om cannabis. Jammen er det godt vi har sånne personer. Hun er direktør for programmet Cognitive and Clinical Neuroimaging Core and Marijuana Investigations for Neuroscientific Discovery (MIND) ved McLean Hospitals Brain Imaging Center, og hun er førsteamanuensis i psykiatri ved Harvard Medical School. Forskning er kjempeviktig, og vi får hele tiden høre at «mer forskning må til!» Nå har forskningen på langtidseffektene pågått i flere år, og jeg vet at mange farmasøytiske medisiner er frigitt etter langt mindre år enn dette. Så hva venter de på?

MIND ble starta opp i 2014 av Dr. Gruber, nettopp for å studere langtidseffektene av medisinsk cannabisbruk. Laboratoriet hennes samarbeider med forskere fra hele verden, og flere av forskningsprosjektene hennes har resultert i mye oppmerksomhet. Hun leder ikke bare forskningen på psykiatriske lidelser, men alt fra Alzheimers sykdom, kroniske smerter, kvinnelidelser også videre. De mest kjente cannabinoidene er CBD (Cannabidiol) og THC (Tetrahydrocannabinol), men etterhvert som forskningen har pågått har de funnet flere mindre cannabinoider som kan ha stor innvirkning. Det er imponerende hva denne dama har funnet ut, og vil du lese mer om forskningsresultatene hennes er det bare å google henne.

Medisinsk cannabis og CBD er ikke noe nytt. Dette har hjulpet flere tusen mennesker igjennom mange, mange år. Heldigvis bor jeg på et sted hvor jeg har tilgang til det jeg trenger, for jeg tør ikke tenke på hvordan livet mitt hadde vært om jeg fremdeles bodde i Norge. Jeg har alltid vært sensitiv for farmasøytiske medisiner og slitt med store bivirkninger av både Epilepsimedisiner og Parkinson medisiner, derfor er jeg så takknemlig for at jeg ble kjent med medisinsk cannabis og CBD olje. Nå har jeg brukt dette i syv og et halvt år og har ingen bivirkninger. Så lenge livskvaliteten min er så god er jeg ikke interessert i langtidsvirkningene, for nå kan jeg nyte livet her og nå. Det kunne jeg ikke før, og er det noe som ødelegger kroppen etter flere år er det farmasøytiske medisiner.

Heldigvis er det mange som står på for å fremme CBD olje i Norge, og jeg vil bidra så godt jeg kan. Med gode opplysninger kan forskning og erfaringer fra pasienter komme frem i lyset, så vi må aldri gi opp håpet. Ha en kjempefin helg, og så krysser vi fingrene for en forandring.

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x