Kos med barnebarnet

Nå har Ronald og jeg hatt over en uke med barnebarnet på tre år, så her har det gått i ett. Siden jeg ikke ble med til Norge ble Ronald der bare en uke, ikke to som planlagt. Allikevel fikk han ta med lillegutt tilbake til Tenerife, og så kommer mamma’n etter.

Det var en stolt gutt som fikk Spiderman koffert med hjul på, i tre års gave av bestemor og bestefar. Så han fryda seg da de dro avgårde. I sikkerhetskontrollen på Gardermoen ble bestefar stoppa og fikk beskjed om at de måtte ta røntgen av han. Ronald lurte på hvorfor det lyste rødt ??? For han hadde tatt av belte og tømt lommene. Tolleren sa bare at det kom opp på skjermen, at de måtte ta en ekstra kontroll på han.

Lillegutt ble heldigvis ikke redd, for han fikk være med tolleren og se på røntgenbilde av bestefar. Der var det ingen ting mistenkelig å se, så da kom de seg videre. Ja, vel! Sånn har det blitt. Om Ronald eller jeg kommer i tollen står det sikkert «CANNABIS BRUKER » med store bokstaver.

Er det virkelig sånn? At om du bruker medisinsk cannabis blir du mistenkt? Det betyr jo ikke at vi smugler for det, så jeg må si det føles vemmelig. Heldigvis tok Ronald det med godt humør siden lillegutt ikke ble redd, og han hadde ikke med en flaske med CBD olje en gang. Ronald har riktignok langt hår og tatoveringer og røyker cannabis hjemme, men han er ihvertfall ingen smugler.

Jeg er glad jeg ikke var med, for jeg kjenner opplevelsen fra i fjor har gjort meg utrygg. Det gir ingen god følelse å bli mistenkeliggjort og behandlet annerledes i tollen. Skal det virkelig bli sånn at jeg føler vemmelse hver gang vi reiser til Norge for å besøke familien? Jeg håper virkelig det blir en forandring for medisinsk cannabis brukere snart, for vi gjør ikke noe mer galt enn de som bruker opiater og andre medisiner.

Nå gleder vi oss over å være i sammen med det lille barnebarnet vårt her på Tenerife. Så bestemor og bestefar gutt som han har blitt, blir det mye kos. Jeg skal innrømme at det blir litt godt når mamma’n kommer, for da kan bestemor og bestefar få litt mer alenetid. Det er lov å si vi er slitne etter en og en halv uke med en treåring, men du verden så heldige vi er ❤️

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonnere
Gi beskjed om
guest
0 Kommentarer
Innebygde tilbakemeldinger
Se alle kommentarer
0
Vil gjerne ha tankene dine, kommenter gjerne.x
()
x